H2, Pappret och Fågeln

Det vänder snabbt på börsen, i slutet av december pratade vi börskrasch, höjd ränta av FED och otroligt nog även Riksbanken. Nu har vi nya ATH i SP500 och allt pekar på att FED levererar en räntesänkning nästa månad.  

Här nedan följer våra calls från årsskiftet:

F:
Calls
Köp: dippar i index i januari.
Köp: Guld
Sälj:Skistar (och er vinterstuga)
Sälj: CTM
Outrageous:  Facebook har toppat för alltid

F:
Måste säga att jag återigen är väldigt nöjd med mina calls. Index flög i början av året, guld noterar nya 5 årshögsta, Skistar var väldigt svag i början av året men återhämtade sig starkt och stängde H1 knappt +10%, CTM har gått som ett rakt streck från 100 kr ner till 62 kr, FB toppen känns dock mindre troligt nu. Tyvärr lyckades man inte exekvera dom lika väl, underskattade verkligen storleken på rörelsen i index. Mina förhoppningar var att vi åter skulle se nya lows under halvåret, istället fick vi nya ATHs

P:
Calls
Köp: Dippar i US-index i januari och första två v av februari 
Köp: Olja
Sälj: Allt som har med cannabis att göra  
Sälj: Clas B
VIX över 80

 

P:
Jag vet inte om köpa dippar i index blev en giltig call. Visst gick det upp men det känns inte som att vi fick några dippar. Brenten bottnade ur vid $50 och var upp 50% på $75 som högst. Harvar runt $65 när detta skrivs så det får anses vara en godkänd call. Cannabissektorn har haft väldigt varierande avkastning beroende på vad man har ägt. Tilray har utvecklats väldigt svagt medans Aurora Cannabis har gått 30%.Clas hade en svag utveckling första 4 månaderna, noterade priser under 70-lappen. Men på sistone så verkar vinden ha vänt och aktien handlas strax över 90 kronor. VIX gick tyvärr aldrig mot 80. Men vem vet, 2020 kanske?

 

F: 
Som jag skrev i krönikan inför 2019 så var jag extremt splittrad över vilken riktning marknaden skulle ta, så är även fallet nu. En del av mig undrar vad fasen börsen gör här uppe samtidigt som räntemarknaden verkar förbereda sig för sämre tider och majoriteten av alla makro viker nedåt. Men tradern i mig säger att de sjunkande räntorna, Trump, och stimulanser kommer se till att börsen fortsätter uppåt en veva till.

Calls för H2 2019

Köp: iGaming
Köp: Guld
Sälj: Verkstadsaktier
Sälj: Europa

 

P: 
Likt Fågeln tror jag att börsen kommer att tåga på. Marknaden är fullkomligt immun mot dåliga nyheter. Även om det inte känns så i nuläget så kommer det att vända, frågan är bara när det sker. Tills vidare är det bara att dansa medans musiken spelar. Jag tror att folk kommer drabbas av recency bias och bli lite nervösa inför november-december, men det är då börsen kommer att spåra ur fullständigt på uppsidan.

Calls för H2 2019

Köp: H&M (vid 145-160)
Jag får verkligen känslan att den har bottnat ur och att det värsta är över.

Köp: Fina fastighetsbolag i Sverige som Balder, Fabege, JM
Ingves har nyligen varit ute och pratat om hur lågt man kan sänka räntan. Dessa kommer att gynnas något enormt. Jag tror inte att några höjningar är att vänta i Sverige så länge FED väntas att sänka.

Köp: Guld (digitalt såväl som fysiskt)
Trots allt Guld och Bitcoin har ett starkt halvår bakom sig så tror jag att det fortfarande finns mer att hämta.

Jag skippar faktiskt några säljrekommendationer då centralbankerna fortsätter att printa pengar. Så länge marknaden har förtroende för dessa kommer allt att gå upp.

 

Lycka till med H2

/

Fågeln och Pappret 

 

Disclaimer: F: Är lång iGaming

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.