HODL

Upp som en sol, ner som en pannkaka. Trots fantastiska 200% upp för året finner jag inga ord som sammanfattar veckans Bitcoinrörelse bättre. Otroliga volymer i kombination med extrem volatilitet är varje traders våta dröm. Om man ska se på det från en värdeinvesterares ögon så blir det (i alla fall för min del) väldigt svårt att låta bli att pilla på positionen.

Förkortningen HODL, Hold On for Dear Life, är en ganska känd term bland kryptoinvesterarna. När detta ord används som mest tenderar toppen på en uppgång att vara som närmast. När så är fallet ska en duktig investerare alltid dra öronen åt sig.

Jag lättade på en del av min Bitcoinposition som jag hade tänkt att hålla mot $100.000 redan kring $12500. Positionen i sig var tänkt som en option, antingen blir det 100.000 eller 0. Ändå kunde jag inte låta bli att göra “små justeringar”. Vinsten blev lite för stor på för kort tid. Jag har alltid haft svårt att hålla i en position när den gör en brutal rörelse åt något håll, det har varit lite av både en styrka och en svaghet.

“After spending many years in Wall Street and after making and losing millions of dollars I want to tell you this: it never was my thinking that made the big money for me. It was always my sitting. Got that? My sitting tight!”   – Jesse Livermore

Vad man än gör ska man alltid se till att använda sina styrkor. Efter väldigt många timmar framför skärmen har jag alltid en åsikt om vart priset är påväg kortsiktigt (även om det inte alltid är rätt). I veckan avyttrade jag en del av min position som jag hade tänkt att hålla en längre tid. Det är aldrig fel att ta hem vinster kortsiktigt. Jag anser att många är otroligt dåliga på att använda det. Om ett innehav har på kort tid gått 50% så är det inte fyskam att ta hem en del av kakan. Man skulle kunna sälja av 20-50% av innehavet och invänta kortsiktig rekyl. Detta är givetvis inget som fjärde AP-fonden kan göra, men något som en privatinvesterare alltid bör göra. 

Låt inte FOMO komma i vägen för din avkastning. 

Det största motargumentet till att sälja av blir givetvis att plocka fram en aktie som har haft fantastisk utveckling och raljera kring hur många miljoner man hade gjort om man hade investerat en tusenlapp för 30 år sedan.

  1. I backspegeln är det alltid enkelt att handplocka vinnare. För varje aktie som har gått som exempelvis LUPE finns det 10 som har tappat mer än 95%.
  2. Hur många gånger har aktien tappat 20-50% under perioden? Förmodligen hade man inte sålt toppen men med likvider över har man många gånger haft möjligheten att komma in på finfina nivåer.

Sammanfattningsvis vill jag vänligt uppmana er att periodiskt ta hem era vinster, det är aldrig fel att ha torrt krut till regniga dagar!

//Paper Chaser

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.