Ingen kommentar från Nets efter massiva kursrörelser

Kraftiga rörelser i Nets som faller på Köpenhamnsbörsen, bolaget kommenterar inte – BN

Danska betaltjänsteleverantören Nets började strax efter börsöppningen på tisdagen att falla rejält och var som mest ned med cirka 13 procent. Aktien har sedan dess återhämtat sig men är fortfarande 3 procent lägre för dagen.

“Vi kan inte kommentera kring aktiens utveckling”, säger Nets talesperson Søren Winge i en kommentar till Bloomberg News.

Enligt Winge gäller fortfarande det pressmeddelande som gick ut den 1 september. Nets bekräftade då att det förs diskussioner med intresserade parter som potentiellt vill förvärva bolaget, något som det tidigare spekulerats kring i media.

Financial Times har bland annat skrivit att den amerikanska riskkapitalfirman Hellman & Friedman är den troligaste köparen av Nets och att exklusiva samtal snart kan inledas.

Sedan tidigare är det känt att Nets utvärderar sina alternativ och diskuterar med flera intressenter. Det är bara ett år sedan Nets började handlas på Köpenhamnsbörsen i en av de största börsnoteringarna i Europa i 2016 som då värderade bolaget till 4,5 miljarder dollar.

Prislappen på Nets vid en potentiell affär beskrivs av Financial Times vara minst 5 miljarder 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.