Intensifierat handelskrig, när kommer inflationen? – Jarl Securities

CMC Markets morgonbrev:

Det breda S&P 500 stängde ner 0,6%. Tech tyngde med FAANG-bolaget i spetsen. Indexet handlas fortfarande över MA20 och den korta trenden är därmed fortfarande stigande. Momentum är dock avtagande.

 

Efter stängning lät Trump som väntat införa nya tullar på kinesiska varor. Vid framträdandet meddelade han om 25%-iga tullar men som efteråt ändrades till en initial procentsats på 10% som sedan gradvis att öka till 25%. Det för att ge tid till producenter att hitta nya leverantörer.

Kina har sedan tidigare hotat med att ställa in det uppkommande förhandlingsmötet. Samtidigt växer det interna motståndet mot Trump.

Shanghaibörsen handlas oförändrat medan Hang Seng är ner 0,8%. Nikkei är upp 1,5%. Reaktionen i Asien var således begränsad. S&P 500-terminen är ner 0,1% och trots att handelskriget sannolikt kommer att intensifieras förefaller investerare ta det hela ro.

Den 10-åriga räntan i USA steg och handlas nu vid tidigare topp från juli/augusti. Än så länge har tullar på kinesiska varor haft begränsad effekt på inflationen. Men effekten bör bli mer synlig med tiden.

I dag talar ECBs Draghi i Paris. OPEC håller möte medan makroagendan i USA är förhållandevis tunn.

WTI-oljan handlas åter under 70dollar-nivån.

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.

 

 

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.