Köpråd för Orexo, Drillcon och Oriflame samt säljråd för G5 Entertainment – AFV

Foto: Pixabay.

Affärsvärlden lämnar köprekommendation för Orexo, Drillcon och Oriflame samt säljråd för G5 Entertainment i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar sin portfölj oförändrad denna vecka.

Amerikanska myndigheter slåss mot en epidemi av opiatmissbruk. Den fighten har Uppsalaföretaget Orexo drivit i snart fem år. Från nyår är det Europas tur. Det kan sätta fart på den pressade kursen. Affärsvärlden har varit skeptiskt inställd till Orexo-aktien. För två år sedan tryckte tidningen på säljknappen och sedan dess har ­kursen fallit med 27 procent. Nu är aktien nere på attraktiva nivåer, anser Affärsvärlden som ger köpråd med riktkurs 53 kronor.

Ryska G5 Entertain­ment sysslar med mobil­fokuserade underhållningsspel. ­Bolaget ångar på med högsta tillväxtväxeln, men det högvärderade aktiecaset haltar. På dagens kurs är G5 en övervärderad tillväxtstory med tveksamma lönsamhetsutsikter, bedöme ­Affärsvärlden som utfärdar säljråd med riktkurs på 200 kronor på ett års sikt.

Gruvborrningsbolaget Drillcon har rusat på börsen efter två övertygande rapporter. Den starka efterfrågan ser ut att fortsätta, vilket innebär att aktien har mer att ge. Affärsvärlden bedömer att aktien är fortsatt köpvärd och kan stiga till betydligt högre nivåer, då väldigt mycket talar för att bolagets starka utveckling fortsätter under tidningens horisont för sin rekommendation på ett år. Direktavkastningen på drygt 6 procent ger stöd på nedsidan.

Kosmetikaföretaget Oriflames aktie har tappat rejält från årshögsta. För mycket, bedömer Affärsvärlden. Värderingen är låg för ett bolag med fin organisk tillväxt, marginalpotential och en unik exponering mot konsumenter på tillväxtmarknader. Låg skuldsättning och goda kassaflöden innebär god utdelningspotential. “Till det priset kan vi ta de politiska risker och valutarisker som kommer med Oriflame. Köp med riktkurs 320 kronor på ett år sikt”, skriver tidningen.