Kraft Heinz inte längre intresserade av Unilever enligt källor

Foto: Pixabay.
Kraft Heinz kommer inte att försöka på nytt att köpa upp Unilever, enligt källor med insyn. Det skriver The New York Post.

Enligt uppgift är det Kraft Heinz storägare, det brasilianska private equity-bolaget 3G, som saknar intresse för att lägga ett nytt erbjudande. Det tidigare erbjudandet på 143 miljarder dollar från i februari blev avvisat av Unilever som för lågt.”Ingenting sker för närvarande. Jag skulle bli överraskad om de försökte närma sig Unilever igen”, sade en av källorna.Det har spekulerats om att Kraft Heinz kan trissa upp budet till 200 miljarder dollar och att nästa bud eventuellt skulle kunna vara fientligt. Men Berkshire Hathaway som sitter på 26 procent av kapitalet i Kraft Heinz har tydliggjort att man inte har något sådant i åtanke. Även 3G ska ha uteslutit möjligheten för ett fientligt bud.

Vem som kan bli Kraft Heinz nästa uppköpskandidat är ännu oklart. Warren Buffett som kontrollerar Berkshire Hathaway sade nyligen i en tv-intervju att det i alla fall inte kommer att bli Mondelez.

”De har inte någon brådska med att göra en affär”, sade en av uppgiftslämnarna.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.