“Lugnet före stormen” enligt Trump

Foto: Pixabay.
 

USA:s president Donald Trump sade till journalister efter ett möte med landets militära ledare, för att diskutera Iran och Nordkorea, att det nuvarande läget kan vara lugnet före stormen. Det rapporterar CNBC.

”Kanske är det lugnet före stormen”, sade Trump och som svar på frågan om vilken storm tillade han ”ni kommer att få veta”.

Träffen på torsdagen avhandlade diskussioner om huruvida USA borde backa ur det kärnkraftsavtal som man tillsammans med ett antal andra stormakter ingått med Iran.

Ett beslut om den fortsatta ratificeringen av avtalet måste inom kort undertecknas av den tvekande Trump. Bland de som uttryckt sin önskan att fortsätta ha det på plats är USA:s försvarsminister James Mattis. Enligt uppgifter till Washington Post tänker Trump i nästa vecka meddela att han “avcertifierar” avtalet med Iran och säger att det inte är i USA:s bästa intresse.

Även Nordkorea kom som vanligt på tal och här sade Trump att man tänker göra vad som är nödvändigt för att stoppa Pyongyang från att hota USA och dess allierade.

”Och det kommer att göras om det är nödvändigt, tro mig”, sade Trump till journalisterna.