CMC Markets brittiska marknadsanalytiker bedömer att rapportsäsongen bidragit till uppgångar på aktiemarknaden

Michael Hewson från CMC Markets

CMC Markets brittiska marknadsanalytiker Michael Hewson bedömer att rapportsäsongen bidragit till uppgångar på aktiemarknaden. Det framgår av en rapport.

Marknaden har fokuserat på positiva vinstsiffror från bolagen snarare än makro och Trump-uttalanden, vilket har medfört att den amerikanska aktiemarknaden är på nivåer som senaste noterades i februari samtidigt som Europa befinner sig på treveckorshögsta.

Fokus denna vecka kommer enligt Hewson att ligga på ett antal områden, främst mötet mellan Trump och Putin som väntas äga rum idag. Europeiska ledare är lite oroliga hur eventet kommer att sluta med tanke på förra veckans Nato-möte där Trump ville att medlemsländer ska öka sina försvarsanslag till två procent av BNP i respektive land.

Även det politiska kaoset i Storbritannien från förra veckan kan komma att bli ett aktuellt ämne även denna vecka delger Hewson, då brittiska politiker ska rösta för ett förslag som har visat sig vara väldigt kontroversiell inom det konservativa partiet i landen. Det går även rykten att premiärministern Theresa May kan komma att utmanas.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.