Mer troligt att Storbritannien stannar kvar i EU än avtalslös brexit, EU förbereder senarelagd brexit

Storbritanniens premiärminister Threresa May. Av Controller of Her Majesty’s Stationery Office - https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/588948/The_United_Kingdoms_exit_from_and_partnership_with_the_EU_Web.pdf, OGL 3, Länk

Storbritannien är nu mer sannolikt att stanna kvar i EU än att lämna det utan ett avtal. Det är vad premiärminister Theresa May väntas säga till fabriksanställda på måndagen, rapporterar Sky News.

May väntas säga detta under ett tal vid en fabrik i Stoke där nästan 70 procent röstade för EU-utträde.

I talet väntas hon också säga att folkets vilja har en stor betydelse men tillägga att det finns vissa politiker som använder varje tillgängligt medel för att ”försena eller stoppa brexit”.

Uppgifterna kommer dagen innan det ska röstas om Mays brexitavtal i brittiska parlamentet. Chanserna är små att avtalet accepteras och enligt The Guardian förbereder EU att förlänga brexit från 29 mars till åtminstone juli. Under en förlängning skulle May få mer tid att revidera avtalet om hon vill övertyga majoriteten i parlamentet.

En EU-tjänsteman sade att ”skulle premiärminister överleva och informera oss om att hon behöver mer tid att vinna över parlamentet kommer en teknisk förlängning fram till juli att bli erbjuden”.

Storbritannien är planerat att formellt lämna EU den 29 mars.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.