Morgonbrev: Koppar, olja och guld balanserar vid viktiga nivåer

Börserna slutade ner i fredags efter en mycket volatil vecka som inleddes med nedgång på grund av handelskrig och Fed men också gav en stark rekyl uppåt. Denna rekyl har nu nått 50 procent vilket gör att de närmaste dagarnas handel kan bli väldigt viktig för att avgöra den långa trenden. I nyhetsflödet annars kan man notera att AMD har fått rejält momentum mot ärkerivalen Intel.
S&P 500 slåss just nu med MA50. Det är först när denna kamp är avgjord som det närmaste tidens trend kan avgöras. Marknaden har ju fallit ner från toppen och även om fallet blev hårt så kan man inte uteslut att det enbart är en högre botten som bildats. MA200 utgör skydd på nedsidan.
De europeiska börserna har tagit mycket stryk, särskilt exportberoende marknader som Tyskland och Sverige.
I kampen mellan USA och Kina är det, enligt börsutvecklingen, fortsatt USA som har övertaget över Kina. Den svenska börsen utvecklas fortsatt som den kinesiska börsen.
OIH som visar utvecklingen för oljeserviceindustrin deppar ordentligt och faller under stöd när oljepriset sjunker och konjunkturutsikterna försämras.

Fastighetsbolag däremot gynnas starkt av att räntorna är nere på rekordlåga nivåer.

Även HYG som visar marknaden för högriskobligationer gynnas av att räntorna faller. Lägre avkastning på säkra räntepapper gör att kapitalet tvingas gå upp i risk för att nå avkastning.

Guld har haft ett fenomenalt rally sedan 1200-nivån. Vi har påpekat detta ett flertal gånger, senast när guld bröt över motståndet vid 1350. Nu har guld nått upp till ett motstånd vid 1526, varför risken ökar i denna trade. Det är helt enkelt dags att ta hem en del vinst och leta bättre ingångsvärden.
Koppar balanserar på nacklinjen i en eventuell huvudskuldraformation. Ett brott av denna, i form av fortsatt handelskrig och svag konjunktur, kan ge ett fall ner till tidigare nivåer kring 2.0.
Olja kämpar med en fallande trendlinje.

AMD har fått övertag över ärkerivalen Intel efter att ha lanserat en processor för serverhallar EPYC 2 som slår Intels motsvarigheter i alla områden vad gäller snabbhet men även vad gäller pris/prestanda. Analytiker tror att AMD kan dubbla sin marknadsandel inom 12 månader.

Agendan är fortsatt tunn med endast budgeten i USA på tapeten. Graferna styr utvecklingen. Asienbörserna tyngs av handelskriget och oron i Hongkong.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.