Morgonbrevet: Fokus på amerikansk IT-sektor, Zoom, FB, Amazon

Foto: Pixabay.

USA-börserna lyckades vända upp under sen handel i fredags. Ser vi till indexet så slåss S&P 500 fortsatt med motstånd.

I dagsindex för S&P 500 har det skapats en liten kil som kan innebära att indexet bygger energi för ett utbrott. 2855 och 2855 utgör dock relativt tuffa motstånd så det behövs ny energi för att klara av dessa nivåer. Notera att S&P 500 lyckades stänga över MA50 i fredags, vilket är en arbetsseger. Alla momentum-indikatorer befinner sig i en stigande trend, men notera att det mycket snabba RSI 5 bryter den stigande trendlinjen.

Ser vi på 2-timmarsgrafen så framgår motståndet ännu tydligare.

Techsektorn är fortsatt i fokus eftersom det är den sektor som, vid sidan av life science borde vara minst drabbad av Coronavirusets effekter på ekonomin.

I fredags steg Facebook-aktien efter att bolaget lanserat en funktion för möten – Messenger Room. Aktien stiger med det övre Bollingerbandet och möter nu MA200. Bolaget släpper rapport på onsdag.

Zoom Video som snarast exploderat under året föll med 6 procent på nyheten från Facebook. Det lär bli fortsatt mycket hög handel i denna aktie som med ett börsvärde på 44 miljarder USD får ett P/E-tal på ca 370 ggr räknat på vinstestimat om 0,43 USD per aktie för räkenskapsåret 2020/21. Som en jämförelse uppgår Ericssons börsvärde till motsvarande 27 miljarder USD. Men med den marknadsandel som Zoom Video ändå fått inom videomöten så lär en och annan konkurrent fundera på att lägga bud.

Amazon rapporterar efter stängning på torsdag. Bolaget hör till favoriterna post Corona. Notera det tydliga motståndet. En bra rapport lär kunna ge en ordentlig uppgång, men det är alltid vanskligt att betta på rapporter så håll fokus på motståndet istället.

Apple-aktien lyckades bryta upp över EMA9 och MA50 i fredags.

Världsindexen börjar spreada isär. Det är helt klart USA som drar till sig kapitalet.

DAX-index tappar momentum och orkar inte bryta upp över 0-an i MACD. Det behövs ny energi…

Guldbolag trendar fortsatt starkt.

Den stigande kanalen för guldbolag är tydlig. Ovan 60-minutersgrafen.

USD drar fortsatt kapital trots Feds stora stöd.

Euron har fallit ut kilen gentemot USD.

ETFen HYG som visar marknaden för skräpobligationer har fallit ur den stigande trenden. Denna inleddes med att Fed talade om att banken skulle köpa direkt in i dessa ETFer. Problemet med Feds stödköp av skräpobligationer är att dessa köp stödjer kurserna för dessa obligationer. Men det ger inget stöd till bolagen som gett ut obligationerna, försåvitt de inte emitterar nya obligationer. Så konstruktionen med att stödja denna marknad med att till exempel köpa ETFer förefaller mest vara kosmetika. Ser vi till grafen så vittnar den om att Fed snart måste komma med nya stödköp.

Veckan blir händelserik med en fortsatt rapportflod. Imorgon kommer detaljhandel och konsumentförtroende i USA, på onsdag Fed-möte, på torsdag veckosiffror för jobb och inköpschefsindex för Chicago samt på fredag ISM för tillverkningsindustrin. Håll i hatten.

CMC Markets morgonbrev produceras av Carlsquare.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.