Morgonbrevet: Fokus på banker som inleder rapportsäsongen i USA

USA:s finansminister Steven ger kudos till Kina och menar att landet har avstått från valutadevalvering för att få konkurrensfördelar och att det främjar öppenhet och ansvarsskyldighet.

Uttalandet stärker marknadens tilltro till en förbättrad relation mellan USA och Kina. S&P 500 satte åter ett nytt all-time-high.

Som framgår tuffar S&P 500 på som tåget. Rapportsäsongen i USA har i dag sin officiella start när storbankerna JPMorgan, Wells Fargo och Citigroup släpper sina siffor för fjärde kvartalet. JPMorgan som visas i graf nedan har släpat efter under de senaste veckornas handel:

Samma gäller Citi och Wells Fargo som visas i graf nedan.

Överlag för rapportsäsongen i USA – om historian ska upprepa sig kommer rimligtvis vinsterna att överträffa förväntansbilden och skapa ett positivt sentiment. Samtidigt som det finns risk för att negativ guidning i spåren av svaghetstecken i den globala ekonomin vilket skulle hämma utvecklingen.

Tesla-aktien har haft en exponentiell utveckling på börsen sedan den överraskande vinsten i Q3. Uppgången har drivits på av starkare än väntade produktionssiffror.

Bolaget rapporterar dock sin Q4:a först i mitten på februari.

USD har tappat mot euron och paret EUR/USD handlas nu vid kluster av motstånd.

Vid brott på uppsidan finns nästa nivå vid den tidigare toppen i december.

Oljan (WTI) handlas vid stöd i form av golvet på en stigande trendkanal. Nästa stöd finns runt 57,1 USD/fat.

Kinas import och export ökar över förväntan. Shanghaibörsen backar dock 0,2%. Nikkei stiger 0,7%. På makroagendan i USA finns bland annat konsumentprisindex.

CMC Markets morgonbrev produceras av Carlsquare.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.