Morgonbrevet: Risken finns på nedsidan i guld

Då var det dags för åter ett nytt all-time-high för det breda S&P 500 i USA. Det efter information om att Kina låtit meddela att ledande representanter avser att flyga över till Washington för att signera fas I-handelsavtalet nästa vecka.

Reducerad oro för krig kopplad till den tidigare eskalerade militära konflikten mellan USA och Iran bidrog också till uppgång. Detta efter att Trump förslagit nya sanktioner mot Iran istället för att stärka den militära närvaron:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S&P 500 i stängde nära dagshögsta. Tech-sektorn drev på uppgången medan fastigheter gick mot strömmen med stigande räntor.

Apple gapade upp på information om stark försäljning av iPhone i Kina under december. Med RSI-mått mätt är aktien överköpt. Isolerat är det dock inte en säljsignal:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med reducerad oro för en tilltagande militär konflikt mellan USA och Iran backade också oljepriset. Som framgår i graf nedan handlas WTI-oljan vid stöd i form av MA50.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guldpriset har också fallit tillbaka men stöttas nu av stigande EMA9. Nästa nivå på nedsidan finns runt 1 530 följt av 1 515. Givet att riskviljan fortsätter att vara hög finns en risk att dessa nivåer kommer att utmanas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JPY är likt guld en tillflyktsvaluta som tenderar att gynnas av en tilltagande risk i marknaden (exempelvis vid krig). Att risken således finns på nedsidan i guld påvisas bland annat av USD/JPY som återhämtat den nedgång som orsakades av den tidigare tilltagande geopolitisk oron. Se graf nedan:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghaibörsen handlas oförändrat. Nikkei är upp 0,5%. Fokus på dagens notoriskt svårhandlade jobbstatistik från USA.

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Carlsquare.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.