Morgonbrevet: Trumps rådgivare Kudlow lyfter terminen

Åter en dag av avvaktande handel i USA i väntan på en trigger. Det breda S&P 500-indexet stängde svagt upp men på ett nytt all-time-high efter en stark avslutning på handeln.

Som framgår i grafen ovan återstår den första nivån av den förlängda fibonacci sekvensen att brytas.

Efter stängning lät Trumps rådgivare Larry Kudlow meddela att de båda parterna USA och Kina hade haft en mycket bra diskussion och att ett fas I-handelsavtal ska vara nära. Detta uttalande fick också fart på S&P 500-terminen som är upp 0,3%.

Nätverk och datorkommunikationsbolaget Cisco backade 7,3% under gårdagens handel efter att bolaget guidat ner för innevarande kvartal. Ledningen pekar på marknadsoroligheter som Brexit och handelskonflikten mellan USA och Kina som den utlösande faktorn.

Nedan visas Ciscos veckograf. Som framgår finns nästa nivå på nedsidan strax under 44 USD/aktie.

Walmart rapporterade en vinst liksom försäljning över förväntan och passade samtidigt på att guida upp för innevarande kvartal. Rörelsen i aktien var intressant. Som framgår i graf nedan så öppnade aktien upp men föll sedan tillbaka under den pågående handeln.

Den 10-åriga räntan i USA backade under gårdagen men stiger under pågående handel. Givet att ett fas I-handelsavtal ligger i korten kommer en viss risk att försvinna vilket rimligtvis skulle skapa en ytterliga uppsida.

Som framgår i graf nedan studsade paret EUR/USD mycket fint på sitt stöd. MA50 och EMA9 kvarstår att brytas på uppsidan. USD har under handelskonflikten (liksom en ökad oro för det ekonomiska tillståndet globalt) fungerat som en tillflyktsvaluta. Givet att ett fas I-handelsavtal signeras så är frågan om det inte också finns en ytterligare uppsida i valuta-paret då efterfrågan på USD som tillflyktsvaluta bör minska. Detta trots stigande räntor i USA…men inte att bortse från är att räntorna även går upp i Europa.

Shanghaibörsen backar 0,4%. Nikkei är upp 0,7%. På dagens makroagenda i USA finns bland annat detaljhandelssiffor.

Carlsquare står bakom CMC Markets morgonbrev.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.