Nasdaqbörsen på rekordnivåer: “Kraften i uppgången talar för fortsatt utbrott uppåt” – Jarl Securities

Foto: Pixabay

Nasdaqbörsen är åter på rekordnivåer där FAANG-bolagen tagit täten, alltså Facebook, Amazon, Apple, Netflix och Google. Detta efter fredagens jobbstatistik från USA som gladde investerarna.

 

Jarl Securities analytiker Anders Elgemyr skriver i CMC Markets morgonbrev att de amerikanska jobbsiffrorna “kom in perfekt”.

 

Det handlar alltså om en hög tillväxt i form av nya jobb men utan nya inflationssignaler. Den genomsnittlig arbetstid ökade med 0,2 procent. Något som Elgemyr beskriver som väntat samtidigt som förra månadens siffra dessutom justerades ner.

 

“Räntorna i USA ställdes upp som en reaktion, men det var en rusning som börserna klarade av och även dessa steg på de starka siffrorna. Även mötet mellan USA och Nordkorea ger mersmak liksom de hittills modesta reaktionerna på Trumps handelshinder”, konstaterar han.

 

Rent tekniskt så testar den 10-åriga räntan i USA motståndslinjen.

“En ny test av den lokala toppen kring 29,43 ligger snarast i korten. Om indexet kan ta sig ändå dit så kliar det säkert i fingrarna hos många traders att skjuta upp räntan ända till 3 procent bara för att det lockar. Det intressanta är hur börsen hanterar ett sådant test. Det har skett en viss tillvänjning den senaste tiden, men lika förty är 3 procent en psykologiskt viktig nivå”.

Kraften i uppgången talar för fortsatt utbrott uppåt

 

Vad gäller det breda indexet S&P 500 så bröt det ur en kilformation och får en köpsignal i MACD i nederkant.

“Fibonaccilinjerna visar hur väl den handlas till tidigare nivåer och att den fortsatt befinner sig vid motstånd. Kraften i uppgången talar dock för ett fortsatt utbrott uppåt”.

 

“Europa hänger inte med i uppgången – Tyskland släpar efter mest”

 

Anders Elgemyr uppmanar investerare hatt hålla koll på den amerikanska dollarn som trendar uppåt om man ser till MACD och testar 50-dagars glidande medeltal.

“Europa har inte hängt med i uppgången och Tyskland är det land som släpar efter mest”.

 

För morgonbrevet i sin helhet inklusive grafer hänvisas till CMC Markets morgonbrev

/webbred