Nent Group ska investera i streamingtjänster

Mediebolaget Nent, Nordic Entertainment Group, håller i dag kapitalmarknadsdag och ska där berätta om bolagets strategi och satsningar på streamingtjänsten. Bolaget knoppas av från MTG senare innevarande månad och noteras separat den 28 mars.

Inför kapitalmarknadsdagen som inleds efter lunchtid meddelar bolaget planer på att investera i streamingtjänster och innehållsproduktioner. Tre områden ska prioriteras: Innehåll, produkt & teknik samt distribution.

Bolaget ska bland annat fortsätta investera i de bästa köpta filmerna och serierna, barninnehållet och sporträttigheterna; öka investeringarna inom egna format och originalproduktioner med premiär av åtminstone 20 nya originalserier varje år; arbeta ännu mer integrerat med Nent Studios 32 produktionsbolag för att skapa fler gemensamma projekt.

Därtill ska bolaget ytterligare investera i de egna produkt-, data och teknikteamen för att vidare utveckla bolagets streamingtjänster och kundupplevelsen.

Bolaget ska också utöka partnerskapen för distribution av bolagets kanaler och tjänster med operatörer och tjänsteleverantörer för att nå än fler potentiella kunder till Viaplay, i tillägg till investeringar i försäljning och marknadsföring för att erbjuda Viaplay direkt till konsument.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.