Rapportperioden bjuder upp till dans

Kristofer Berggren, analytiker på CMC Markets.

Som vi skrev om förra veckan, var det äntligen dags för rapportperioden att dra igång på allvar. Volvo, Ericsson och Atlas Copco var några av bolagen som rapporterade med minst sagt intressanta rörelser på rapportdagen. Vi såg vinstvarningar från bland annat Skanska och Husqvarna med kursslakt som följd. För den som gillar stök och bök  har den här rapportperioden inletts på precis rätt sätt.

Nu drar nästa rapportvecka igång och denna är fylld till bredden med intressanta rapporter. SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken, Electrolux, Sandvik, SKF och Alfa Laval. Listan kan göras lång och med tanke på hur indextunga många av bolagen är kommer rörelserna på rapportdagen smitta av sig på svenska index.

Som vi ser nedan befinner sig OMXS30 vid intressanta tekniska nivåer. Efter att indexet handlats ner under den långa trendlinjen under förra veckan är det viktigt att köpare kan försvara stödområdet från 1500-1480. Förhoppningsvis kan starka rapporter ge stöd åt kursen.

I veckans rapportspecial har vi analyserat 15 av bolagen som rapporterar denna vecka. Vi tittar på Alfa Laval, ABB, Academedia, SEB, Swedbank, Nordea, Hoist, Saab, NetEnt, Evolution Gaming, Electrolux, MTG och Intrum och fokus är viktiga tekniska nivåer på lite längre sikt.

Klicka på klippet nedan för att se vår rapportspecial

Materialet i denna artikel och video är endast allmän information och utgör ej råd eller rekommendationer.

 

Kristofer Berggren, analytiker på CMC Markets

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.