Ratos-ägda GS-Hydro Holding lämnar in konkursansökan

Investmentbolaget Ratos finska dotterbolag GS-Hydro Holding har i dag lämnat in konkursansökan till Egentliga Tavastlands (Kanta-Häme) tingsrätt efter samråd med såväl Ratos som bolagets långivare. Det framgår av ett pressmeddelande. 

GS-Hydro-koncernen har under en längre tid haft likviditets- samt lönsamhetsproblem vilka blivit akuta efter att en av bolagets största kunder inte kunnat fullfölja sina betalningsåtaganden till ett koncernbolag inom GS-Hydro, uppger Ratos. 

Ratos har tillsammans med bolagets styrelse och ledning de senaste åren genomfört ett omfattande åtgärdsprogram samt gett betydande kapitaltillskott. 

– Först och främst beklagar vi naturligtvis den oro och de konsekvenser som den här situationen får för bolagets anställda, kunder och leverantörer. Det här är ett beslut som vi har försökt undvika in i det längsta, säger Magnus Agervald, vd för Ratos, i en kommentar.
– Ratos har stöttat bolaget under en lång tid och de senaste åren arbetat intensivt för att vända resultaten. Senast i somras gjorde Ratos ett sedan tidigare överenskommet kapitaltillskott. Vi har lagt ned ett omfattande arbete på bolaget men dessvärre är slutsatsen att det inte finns förutsättningar för att vända utvecklingen i det uppkomna läget, fortsätter Magnus Agervald.

Ratos skrev i slutet av förra året ned värdet till noll kronor för verksamheten. GS-Hydro förvärvades 2001 i samband med förvärvet av Atle. Verksamheten har 600 anställda fördelat på 17 länder.