JP Morgan sänker sin oljeprisprognos

JP Morgan har sänkt sin prognos för oljepriset till 73 dollar fatet under 2019, jämfört med tidigare 83,50 dollar. Prognosen avser brentolja.

Banken sade att man har reviderat ned priset på förväntningar om en ökad oljeproduktion i Nordamerika under andra halvåret 2019. Prognosen för 2020 är att brentoljan handlas till 64 dollar, rapporterar CNBC.

Oljepriset har från en flerårshögsta nivå i början av oktober fallit med 30 procent på marknadskonsensus om att utbudet väntas överstiga efterfrågan nästa år.

JP Morgan hänvisar också till obalansen mellan efterfråga och utbud, men tillägger att även USA har haft ett finger i leken. Trump har under hösten ställt krav på att Saudiarabien och andra länder ökar produktionen. Detta eftersom de återinförda sanktionerna mot Iran var vad som ursprungligen fick oljan att rusa till de höga nivåerna i oktober innan vändningen nedåt.

Under den asiatiska handeln på torsdagen handlades brentolja till 63,45 dollar per fat och amerikanska WTI till 54,61 dollar per fat.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.