“Ryssland accepterar behov av sänkt oljeproduktion”

Ryssland är allt mer övertygade om att fler sänkningar i oljeproduktionen behövs. Det uppger branschkällor till Reuters.

 

WTI-oljan stiger 2 procent till 51,30 dollar per fat medan brentoljan ökar 1,3 procent till 59,86 dollar per fat idag.

Landets energiministerium har kommit till denna insikt efter en träff med de ledande producenterna. Problemet är dock att man ännu inte vet i vilken utsträckning produktionen bör minskas och när man i sådana fall ska vidta denna åtgärd. Just dessa frågor förhandlar Ryssland fortfarande kring med Saudiarabien.

Ryssland kom överens med Opec 2016 om att strypa produktionen med en sjättedel. Den koordinerade åtgärden var menad att få oljepriset att stiga.

Det fungerade fram till början av oktober i år när råvaran toppade på flerårshögsta nivåer. Sedan dess har den rasat med nästan 30 procent på oro för överutbud och lägre efterfrågan under 2019.

Nu överväger Saudiarabien nya sänkningar inför Opec-mötet den 6 december. Hos de ryska producenterna vill man se sänkningar men oroas över storleken på dessa.

”Det sades (under mötet) att en ny reduktion på en sjättedel av produktionen denna gång är mycket att fråga efter”, sade en källa.

Putin har tidigare sagt att han är nöjd med ett pris på 60 dollar per fat. Saudiarabiens energiminister har senast förkunnat att man inte tänker vidta några produktionsminskningar på egen hand.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.