Rimlig kurs på Moberg Pharma: 75-80 kronor enligt Redeye

Läkemedelsbolaget Moberg Pharma meddelade under natten att bolaget gjort en affär om att sälja OTC-verksamheten för 155 miljoner dollar, en nyhet som fick bolagets aktie att lyfta som mest med 66,8 procent till 86,10 kronor aktien. I skrivande stund handlas aktien runt 70,60 kronor aktien.

“Jag tycker priset är bra och kurser upp mot 75-80 kronor känns rimligt”, säger Klas Palin, Redeye, i en kommentar till Finwire. 
Efter att affären slutförts kommer Moberg Pharma att fokusera på MOB-015, från dagens fokus på produktförsäljning. Hur detta kommer att påverka organisationen var inget bolagets vd Peter Wolpert svarade på under analytikerkonferensen.

Moberg Pharma nämnde inte utvecklingsprojektet Bupi i samband med affären och inget nytt sades heller under konferensen.

“Det framkom inget nytt om Bupi. Deras plan är att försöka hitta en partner”, säger Klas Palin.

Under måndagskvällen meddelade bolaget också att de tecknat avtal med Bayer om MOB-015 för Europa och under konferensen var bolaget tydliga med att de även vill hitta en partner för MOB-015 som driver utveckling i Japan, vilket inte var oväntat men nytt, enligt Klas Palin.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.