Sanktionerade speloperatörer kan exkluderas från licens i Nederländerna

Sanktionerade speloperatörer kan exkluderas från licens i Nederländerna. Det rapporterar Gaming in Holland.

Operatörer som har sanktionerats av den nederländska tillsynsmyndigheten för spel för att ha erbjudit olicensierade spel till holländska konsumenter kommer inte att kunna erhålla en licens när onlinemarknaden öppnar, uppger den holländska ministern Sander Dekker.Dekker ska dock be myndigheten att utveckla en policy som ger sanktionerade operatörer en andra chans att kvalificera sig för en licens.

Den holländska parlamentsgruppen CDA har till stor del även övergett sitt tidigare motstånd mot att modernisera spelregleringen, efter att man nu ingår i den nuvarande regeringskoalitionen. Det innebär att det nu finns en majoritet för att godkänna både Remote Gaming Bill och Casino Reform Bill i landets senat.

Nyhetssajten Calvin Ayre rapporterade i juli att Dekker anser att man bör öppna upp den nederländska marknaden till så många potentiella onlinelicenshållare som möjligt i syfte att minska den gråa marknaden. Detta gör det möjligt för regeringen att fokusera sina ansträngningar på en mycket mindre grupp obehöriga spelsidor.

Både Mr Green och Betsson har via sina dotterbolag nyligen åkt på böter i Nederländerna, men båda bolagen har sagt att man ska överklaga besluten.

Carl Becht, Finwire
Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.