Skagen m2 har köpt utvalda aktier i krisländer – tiden med sänkta avkastningskrav snart förbi enligt förvaltare

Fastighetsfonden Skagen m2 har gått mot trenden vid varje större kris och valt att investera i länder som befunnit sig i kris. Det har också gett avkastning, menar fondbolaget.

Grekland, Italien, Spanien och Argentina har under perioden 2014-2016 befunnit sig i olika kriser.

Skagen m2:s förvaltare Michael Gobitschek anser det i samband med oron var rätt läge att köpa aktier i krisländerna. Han har köpt i samtliga länder mitt under kriserna. Fondbolaget har dock gjort urval.

– Fastigheterna i dessa grekiska, italienska, spanska och argentinska bolag har det gemensamt att de är belägna i centrala delar av tillfälligt plågade världsstäder och handlades till en kraftig rabatt. Det handlar om att ha tålamod och leta efter ljuset i tunneln och akta sig för tåget, säger Michael Gobitschek.

Nu tror han att perioden med låga långräntor är förbi. I samband med att räntorna sjönk var avkastningen på fastigheter generellt sett god då nedgångarna för räntor pressade ned avkastningskravet. Det betydde att man tjänade pengar utan att arbeta aktivt.

– Den tiden är snart förbi och värden måste även skapas genom ökade intäkter eller minskade kostnader, säger Michael Gobitschek.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.