So Bullish It Hurts

Kryptovintern är officiellt över. Bitcoin har rusat över 110% sedan årsskiftet. Även de mindre kryptovalutorna har på senare tid hakat på den största kryptovalutan. Men vad händer härnäst?

Efter ett riktigt tungt 2018 har Kryptovalutorna äntligen tagit en liten revansch. Men vad var det som startade uppgången egentligen? Jag tror att man har hört minst 100 olika versioner under veckan. Här är de som, enligt mig, är närmast sanningen:

  • Kina och USA fortsätter att bråka. Från den 3:e maj minskade de största bankerna i Kina uttagslimiten av utländska valutor.
  • Microsoft ska bygga direkt på Bitcoins blockkedja.
  • Bitfinex gjorde en token offering och fick in 1 miljard dollar, något som visar att det finns starkt förtroende för bolaget.
  • Shortsqueeze, någon var kort Bitcoin och siktade på lägre nivåer men fick till slut realisera en saftig förlust. 

 

Intressant nog så sammanföll uppgångsveckan med Consensus 2019, en kryptoevent som hålls årligen i New York. Vilken ursäkt man än väljer att använda för att köpa Bitcoin så bröt den ur sin negativa trendlinje med besked. Jag tror att det utbrottet förvånade alla, inklusive mig.  

Om en eventuell bullmarknad kommer så tror jag att samtliga aktörer är bättre rustade. Till exempel har CMC utökat sitt utbud något enormt.

Många av de stora börserna hade 24-timmars volymrekord, något som brukar uppstå i samband med panik. Denna gången kom väl paniken på uppsidan.

Samtidigt är trafiken på de större exchanges i en ordentlig upptrend och har varit det ett bra tag, trots att kurserna inte hängt med samma takt.

Jag brukar titta på detta chart när jag vill få en känsla över om en topp/botten är nära. Detta chart illustrerar Bitcoin Dominance, en siffra över hur hög andel av marknaden Bitcoins värde representerar. När denna siffra är hög, är det låg riskvilja i marknaden. När den är låg så söker sig spekulanter till mer riskabla tillgångar än Bitcoin (som om Bitcoin inte räcker) vilket skapar säljtryck i Bitcoin och en boost för de andra valutorna.

Denna bottnade strax efter nyår då Ripple satte sin ATH på $3.30. Risknivån fortfarande på väldigt låga nivåer.

Jag tror att rörelsen i veckan var bara en försmak av vad som komma skall. I fredags fick vi en dipp på ca $1400 med en botten kring 6600-7000, beroende på vilken börs man kollar på. Idag, söndagmorgon är den tillbaka på $8000. Jag har ökat lite Bitcoin men än mer i de andra valutorna, främst Ripple och Ethereum. Med tanken på hur bra börserna har gått senaste tiden tror jag att många kommer att vilja röra sig längre ut på riskskalan. Om börsen håller sig någorlunda stabilt så kommer det definitivt att gynna kryptovalutorna. 

//Paper Chaser

Disclaimer: Inget i detta inlägg bör ses som investeringsråd.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.