Teknisk analytiker tror Dow kan dra upp till 25 000 till årsskiftet

Wall Financial Street New York Wall Street

Börsnedgången på fredagen var bara en liten korrigering och Dow Jones har förutsättning att dra iväg i ett julrally upp till nära 25 000 vid slutet av året.

Det säger den tekniska analytikern Ralph Acampora på Altaira Research Partners i en intervju med finans-tv-kanalen CNBC. Index stängde vid 24 231 i fredags.

Hans prognos pekar på en uppgång till 24 986.”Momentumet finns där, och om du tittar på grafen för Dow och för Dow Jones Transportation Average så ser du att de båda är på rekordnivå, och sedan i oktober har det inte varit fallet”, säger han.

Acampora hänvisar till en bekräftelse av Dow-teorin, en teori som bygger på att en skillnad mellan Dow och Dow Jones Transportation Average pekar på att en nedgång väntas inträffa. Transportindexet drog dock iväg 5 procent under förra veckan, vilket innebär att gapet minskade. Dow har slagit nya rekord medan Transport-indexet har legat efter.

“Om du skall tro på den äldsta teorin inom teknisk analys, då har du en ny bekräftelse på den primära bullmarknaden och det är oerhört imponerande”, säger Acampora.