Tesla

I veckan fick vi uppleva stora rörelser i ett av världens mest kontroversiella bolag, Tesla. Precis som i bitcoin så har man två tydliga extremistsidor. Antingen så hatar man bolaget och anser att det är en “fraud”, eller så älskar man det och tycker att Elon Musk och hans produkter är revolutionerande. Det är ett recept för volatilitet.

I min värld är det extremt viktigt att det ska finnas skilda åsikter i en tillgång. När en del av investerarna anser att underliggande är värt 0 samtidigt som andra tycker att den ska upp minst 1000% från nuvarande nivåer, vare sig det gäller tesla, bitcoin eller fingerprint, så finns det förutsättningar för bra trading.

Rikedomarna som har bytt händer i veckan är av den lite större modellen. En optionstrader gjorde $120 000 till smått otroliga $4 300 000. På andra sidan har vi givetvis blankarsvinen som har fått smaka, där bland annat en hedge fond förlorade över 11% av sitt värde bara i januari

Jag tycker att många på twitter gjorde ett “bra jobb” med att påpeka riskerna med att handla tesla. Medans ena halvan skrek att detta kommer att bli ett nytt Volkswagen och att man ska undvika att gå kort till varje pris, skrek andra att den var dyr redan på $250 och att de inte förstod hur den kunde värderas på dessa astronomiska höjder och att det därför var en självklar kort. Vad är då min take? Detta är självfallet en extrem rörelse i ett så stort bolag. Jag har en vana av att handla denna typ av prisdynamik, något som liknar 2017 års rörelser i kryptovalutorna. Det är läskigt. Det är lätt att hamna snett i en position. Det är lätt att bli handlingsförlamad. Om du inte har en plan kan du räkna med att kontot blir demolerat. Att handla så volatila tillgångar är ingen billig hobby om man inte vet vad man sysslar med och i fallet med tesla såg jag osedvanligt många i diverse certifikat som inte hade en susning om vad de köpte. Jag har respekt för dem som undviker att handla tesla pga “den höga risken”. Jag såg någon på twitter skriva att detta är en rörelse med väldigt hög standardavvikelse, visst är det så och det är just där de stora pengarna finns. Om du vill bli en bra trader är det nästan ett måste att kunna handla en tillgång när den rör sig på detta vis, men det är givetvis bara min åsikt.

För min egen del så var jag tidig med att börja korta. Jag handlade runt min position rätt bra och har ännu inte haft en tanke på att gå lång. Det känns inte som att några långa har börjat kapitulera ännu och det är inte konstigt med tanke på att vi inte ens var vid veckolägsta. Vi fick en brutal neddag som inte följdes upp med mera nedgång dagen efter, något som jag tycker är väldigt haussigt. Har vi sett toppen? Jag tycker att det är alldeles för tidigt att svara på det. Däremot har jag några nivåer som jag bevakar och som jag kommer att använda för att få en aning om riktningen:

I veckan avgörs det om vi ska fortsätta att finmala blankarna eller om det istället blir acceleration nedåt. Oavsett så tror jag att man ska förvänta sig lite volatilitet, vara lättfotad och förberedd på allt.

//Paper Chaser

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.