USA och Sydkorea eniga om Nordkorea

Foto: Pixabay.
USA och Sydkorea är överens om att öka den ekonomiska och politiska pressen på Nordkorea med anledning av landets upprepade kärnvapen- och missiltester.

Den uppfattningen delade presidenterna Donald Trump och Moon Jae-in under ett telefonsamtal i helgen, rapporterar CNN.

I ett uttalande sade Vita huset att överenskommelsen är till för att stärka avskräckningen och försvarskapaciteten samt att maximera det ekonomiska och diplomatiska trycket mot Nordkorea.Donald Trump valde också att kommentera telefonsamtalet genom Twitter där han i ett inlägg skrev ”Jag pratade med president Moon om Nordkorea förra natten. Frågade honom hur raketmannen (Kim Jong-Un) har det. Långa bensinköer håller på att bildas i Nordkorea, synd!”.

Under söndagen kom också USA:s representant i FN, Nikki Haley, att kommentera hela Nordkorea-frågan med att säga att FN:s säkerhetsråd inte längre har några alternativ kvar för att stoppa Nordkoreas kärnvapenprogram.

”Vi har i princip kört slut på alla de grejer som vi kan göra i FN:säkerhetsråd vid det här laget”, sade Nikki Haley som tillade sig vara mycket glad att lämna över frågan till USA:s försvarsminister Jim Mattis.

”Vi ville vara ansvarsfulla och gå igenom all de strategiska alternativen för att få deras uppmärksamhet först. Men om det inte fungerar kommer general Mattis att ta hand om det”, sade Nikki Haley till CNN.

Mattis å sin sida sade att det finns flera militära alternativ att ta till mot Nordkorea.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.