Utdelningsjägare 2.0

Alla älskar utdelning. Lite eller mycket, utdelning är utdelning. Tja, vissa fonder får inte ens äga aktier som inte har direktavkastning. Du kan finansiera en resa till Thailand och fondförvaltaren kan köpa fler aktier.

Av just samma anledning är det enligt mig meningslöst att äga guld, olja eller någon annan råvara. Det är tråkigt och man får ingen direktavkastning. Under den kategorin faller även kryptovalutor. De må vara fundamentalt starka men de har inte utdelning. Eller vänta nu.

Inte alltför länge offentliggjordes en så kallad fork av Bitcoin cash (där Bitcoin cash i sin tur är en fork av Bitcoin). Det innebär att om man äger kryptovalutan dagen för forken så får man en helt ny kryptovaluta, helt gratis. Precis som utdelning! Beskedet fick Bitcoin Cash gå nära 60% på en vecka.

Kanske är det ändå felaktigt att säga utdelning, man får trots allt en helt ny kryptovaluta vilket gör order avknoppning mer passande.

Det har gjorts studier som påvisar att avknoppningar på börsen går bättre än bolagen de avknoppades från. Då det inte har gjorts tillräckligt många kryptoavknoppningar för att påvisa statistisk signifikans kan vi ändå se ett mönster:

Tabeller på en vecka, en månad och tre månader efter avknoppning

Bitcoin knoppar av Bitcoin Cash 2017-08-02

1 vecka 1 månad 3 månader
Bitcoin 20% 70% 140%
Bitcoin Cash -45% 1% 14%

 

Bitcoin knoppar av Bitcoin Gold 2017-10-23

1 vecka 1 månad 3 månader
Bitcoin 9% 40% 83%
Bitcoin Gold -2% 150% 20%

 

Utan att kunna dra några vidare slutsatser kan det vara fördelaktigt att köpa dippen i avknoppningen för att sedan sälja den tre veckor senare. En logisk förklaring till det är att ägarna av den ursprungliga valutan inte vill ha avknoppningen utan föredrar att sälja den för att köpa mer av i det här fallet Bitcoin. Det skapar ett temporärt säljtryck. När säljtrycket avtar kommer (oftast) ett litet rally.

Bitcoin Cash har sin fork den 15 november klockan 17:40:00 svensk tid. Om man har sin valuta på en kryptobörs är det viktigt att kolla upp hur just den specifika börsen kommer att hantera forken. Börser som till exempel Bitfinex och Binance stödjer forken och delar ut den fysiska valutan till din wallet.

Jag är fortfarande inne på att vi kommer få en ordentlig rörelse i kryptovalutorna till årsskiftet. Jag tror verkligen att rörelsen kommer att bli upp men utesluter inte att den kan bli ner. Mycket roligare när det är bullmarknad!

//Paper Chaser

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.