Utdragen korruptionsutredning mot Airbus väntas

Foto: Pixabay
Europeiska flygjätten Airbus kan komma att hamna under en flerårig utredning för försäljningen av jetflygplan med hjälp av mellanhänder. Det rapporterar Reuters.

Uppgifterna kommer efter att London-tidningen The Evening Standard i en artikel från förra månaden skrivit om att det otillåtna upplägget fått Airbus att tillsammans med utredarna börja diskutera en förlikning. Men enligt källor till nyhetsbyrån väntas något sådant inte att bli aktuellt inom den närmaste framtiden.

Bakgrunden är att de två ekobrottsmyndigheterna i Storbritannien och Frankrike, SFO respektive PNF, har valt att arbeta tillsammans kring utredningen. Det är första gången det sker och i kombination med komplexiteten i hela ärendet förväntas processen kunna komma att fortgå i flera år innan en förlikning kan bli aktuell. Airbus själva har sagt att processen kan bli en lång sådan.

Enligt The Evening Standard har Airbus förlikning potential att överstiga en miljard pund. SFO nådde i januari en liknande uppgörelse med Rolls-Royce på rekordhöga 500 miljoner pund. Fallet med Rolls-Royce var den största utredning som någonsin bedrivits av SFO.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.