Bitcoin tillbaka under 10 000 dollar

Bitcoin handlades under söndagen och tidiga måndagen återigen över 10 000 dollar, en nivå som inte noterats sedan oktober förra året. Just nu handlas kryptovalutan till 9817 dollar, enligt Coinmarketcap.

Milstolpen passerades efter en uppgång på 4,3 procent på måndagen och bitcoin är hittills i år upp hela 40 procent. I skrivande stund har priset fallit tillbaka något till runt 9 817 dollar, eller en nedgång med 2,6 procent det senaste dygnet.

En analytiker på Oanda sade att kryptovalutans värdestegring beror på en större riskaptit på grund av att coronavirusets spridning väntas bli begränsad och att Kina kommer agera positivt mot USA under fas 2-förhandlingarna, skriver Bloomberg News.

Tidigare har bitcoins prisuppgång även kommenterats bero på att kryptovalutan börjat betraktas som en ”säker tillgång” mot bakgrund av just det pågående coronaviruset.

Bitcoin svänger starkt. Från en topp på nästan 20 000 dollar i december 2017 rasade kryptovalutan med 74 procent året efter för att därpå följande år 2019 återhämta sig med en uppgång på 100 procent.

Flera ledande kryptovalutor backar

Det är även rött för de andra ledande kryptovalutorna det senaste dygnet, enligt Coinmarketcap. Ethereum är ned 4,3 procent till 219 dollar medan XRP tappar 4,2 procent till 0,271 dollar och Bitcoincash backat 2,5 procent till 441 dollar.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.