Bitcoinraset stoppar inte Nasdaqs planer på terminer

Börsoperatören Nasdaq står fortfarande fast vid sina planer på att lansera bitcoin-terminer, uppger källor till Bloomberg News.

Enligt uppgifterna är Nasdaq för närvarande upptagna med att uppnå kraven från CFTC, den myndighet som reglerar handeln med terminer i USA. Men tanken är att terminerna ska lanseras för handel under det första kvartalet nästa år, tillades det.Nasdaqs planer med bitcoin-terminer kommer efter att kryptovalutan stått för en lika spektakulär nedgång i år som uppgången under 2017. Bitcoin handlas numera till under 4 000 dollar efter att som mest ha nått runt 20 000 dollar vid årsskiftet.

Trots raset kvarstår den befintliga handeln med bitcoin-terminer hos CME och CBOE, medan New York-börsen har sagt att man drar igång sin den 24 januari.

Nasdaq rubbas inte heller av prisnedgången och enligt uppgift kommer man att bestämma priset på terminerna utifrån handeln på flera handelsplatser. Ansvariga för sammanställningen blir VanEck Associates. Nasdaq har avböjt att kommentera.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.