Vänsterpartiet kommer inte släppa fram Stefan Löfven om situationen ser ut som den gör nu

Riksdagshuset. Foto: Regeringen.se

Vänsterpartiet kommer inte att släppa fram Stefan Löfven i statsministeromröstningen på onsdag om situationen då ser ut som den gör nu. Det säger Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt vid en pressträff på måndagen.

I uppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet har det uttalats att Vänsterpartiet ska begränsas från politiskt inflytande under den kommande
mandatperioden.

Jonas Sjöstedt säger att Vänsterpartiet är “förvånade och besvikna över hur långt högerut Stefan Löfven har gått i överenskommelsen” och att det är “orimligt” att partiet ställs helt utan inflytande om man räknar med dess stöd.

– Vi vet att vi inte kommer att vara en del av budgetsamarbetet, men att gå från det till att inte kunna ingå i utskott är helt orimligt, säger partiledaren.

Han noterar vidare att Stefan Löfven under sin presskonferens på måndagen sade att Vänsterpartiet kommer att få inflytande i vissa frågor.

Jonas Sjöstedt säger att Vänsterpartiet vill ha garantier för det och att “det rör sig åt rätt håll” men att “vi inte är framme än”.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.