Världens bästa ETFer enligt Morningstar

Morningstar har tagit fram årets bästa ETFer och belönat dem med det åtråvärda betyget Gold. Den tyngsta faktorn är låga avgifter, men de granskar även historisk avkastning, förvaltarnas erfarenhet och hur väl fondbolagen skyddar investerarnas intressen.

Den nya betygsättningen av ETF ger spararen en hint kring vart man ska allokera sina pengar. Störst vikt läggs på fondens avgifter eftersom den historiska erfarenheten visar att vinnarna bland indexfonder brukar vara de som har lägst avgifter. Men andra faktorer som också har haft stor betydelse för de historiska avkastningarna är förvaltarnas erfarenhet och hur väl fondbolagen skyddar investerarnas intressen.

De positiva betygen summerar analytikernas övertygelse att fonden borde klara att överträffa genomsnittet bland fonder som investerar på samma marknad under en konjunkturcykel, justerat för skillnader i risktagande.

Bild från CMC Markets handelsplattform

 

 

Tabellen ovan visar några av de aktie-ETF som Morningstars analytiker har givit betyget GOLD, det högsta betyg man kan få. Som nämnts är det främst de låga avgifterna som gör att fonden slår sitt index. Som exempel kan vi ta iShares Core S&P 500 UCITS ETF som endast kostar 0,07%

Nätmäklaren CMC Markets är en av få nätmäklare som kan erbjuda exponering mot amerikanska och canadensiska ETFer. Deras lösning är derivatet CFD som återspeglar priset på ETFer i realtid. Du kan även välja att handla med upp till 5 ggr hävstång utan att betala ränta.

 

Klicka här för att testa ett demokonto hos CMC Markets.

 

Källa: Morningstar.se

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.