Xi Jinping och Trump har haft telefonmöte

Kinas högste ledare, Xi Jinping. Av DoD photo by Erin A. Kirk-Cuomo - Cropped from File:Leon Panetta and Xi Jinping in Beijing, Sept. 19, 2012.jpg, original source Flickr: 120919-D-BW835-045, Public Domain, Länk

Kinas president Xi Jinping och hans amerikanska motsvarighet Donald Trump talade under tisdagen i telefon om bilateral handel och situationen kring Nord- och Sydkorea. Det rapporterar statliga kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina.

Den kinesiska presidenten uppgav att relationerna med USA nådde betydande framsteg under fjolåret. Kinas president flaggade också för att båda länderna måste öppna upp sig för att stimulera utbyte och handel. Han vill också se ett utökat samarbete med USA inom områden som försvar, polis och kontroller av knark.

“De två sidorna måste möta varandra halvvägs, respektera varandra, fokusera på samarbete, ta itu med känsliga frågor på ett konstruktivt sätt, respektera varandras kärn-intressen och viktiga frågor, och upprätthålla dynamiken i en sund och stadig utveckling av förbindelserna Kina-USA”, sade presidenten.

Trump uppgav att han satte stort värde på relationerna med Kina och att han är beredd att arbeta för ett utbyte länderna emellan och nå en överenskommelse kring handel.

Xi Jingping sade även att Kina är redo att fortsätta sina gemensamma ansträngningar med USA och andra länder för att nå framsteg för en lösning på Nordkorea-krisen.

Please follow and like us: