Zero rationality

Nervöst. Det är ordet som sammanfattar veckans handel på samtliga börser. Än så länge kan vi kalla nedgången för “hälsosam korrektion”. Men vad väntar härnäst?

Rapportsäsongen drar igång ordentligt nästa vecka. Vi kommer med hög sannolikhet att få se bolagen bli påverkade av handelskriget i olika utsträckningar. Jag tror att siffrorna som bolagen rapporterar kommer att vara viktiga men ännu större fokus kommer att läggas på utsikterna.

Vad jag med säkerhet vet är att investerarna kommer att dra öronen åt sig. Man kommer tänka på en potentiell nedgång i större utsträckning än vad man gjorde tidigare. Media och alla dess domedagsrubriker kommer tvinga oss att göra det. Även de bolag som inte har finanserna på plats kommer skynda sig att ta in pengar och använda den sista droppen av riskviljan på marknaden.

På kryptofronten fick jag smaka ordentligt i veckan. När S&P500 föll över 3% var Bitcoinpriset stabilt, ‘safe haven’ tänkte jag. Men det var när Kina började handlas under natten som paniken spred sig till kryptovalutorna och Bitcoin tappade $300 samtidigt som vissa mindre kryptovalutor tappade över 15%. Jag passade på att fylla på långsiktiga portföljen med bland annat Ethereum.

Bild på S&P500 och Bitcoin. Bitcoin har korrelerat med S&P500 i nedgångarna senaste året. Kommer korrelationen att kvarstå?

Det är väldigt svårt att säga vad som väntar härnäst. Personligen skulle jag vilja se en kortsiktig studs i S&P500 och de andra ledande indexen för att bilda en temporär botten. Om denna botten tas ut med styrka kan den riktiga dansen börja. Är det nu trenden “köpa dippen” vänder till “korta studsen”? Jag har ökat nettoexponeringen en aning, men den planerar jag att lätta på i veckan då jag anser att likvider kommer att vara guld värda framöver.

Det var länge sen S&P500 handlades under 200-dagars glidande medelvärde. Om vi gör en veckostängning under medelvärdet bör man vidta försiktighet. Hur agerar Du?

Stay Rational!

//Paper Chaser

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.