Black November

November har varit min sämsta månad i år. I den här krönikan tänkte jag prata lite om varför och även hur min personlighet påverkas av perioder med motgång. 

Det som gör november extra tuff är att alla mina portföljer har mötts av motgångar. Även om tradingen är lönsam så har det varit den sämsta månaden i år.Samtidigt har några av mina största innehav gått väldigt tungt i november trots medvinden som blåser på börsen. Det känns som en stor besvikelse då man tycker att de borde finnas en ökad riskaptit i småbolagen. Istället har det varit relativt dött, förutom en del action första timmen. Detta har gjort att man har fått kämpa med att sitta på sina händer under resten av dagen för att inte bli så understimulerad att man tar trades man inte borde ta. Jag tycker också att aktierna handlar på ett sätt att om man inte tar första rörelsen så blir det inte en andra förrän kanske dagen efter och då är volymerna så dåliga att det är lönlöst eller man kan högst fiska in några rödingar.

Under tuffare perioder likt denna så har jag många hjärnspöken som dyker upp. Den ena är att jag går ner rätt mycket i size då mitt självförtroende blivit skadat. Jag har inget bestämt system för hur stor size jag ska ta i varje position. Utan det hela är mycket på känsla, hur mycket man får in och hur mycket man tror på positionen. Det andra spöket är förmågan att rida sina vinnare, jag skalar ur min position mycket snabbare när jag befinner mig i en period av motgång. Normalt sätt så ökar min motivation och arbetsvilja vid såna här tillfällen, men den här gången har motivationen tvärdött istället. Tror det är ett tecken på att jag behöver semester och som tur är börjar vintern smyga sig på och då kommer de bli lättare att hitta ursäkter till att sitta framför skärmarna. Vanligtvis brukar det finnas en viss påverkan på mitt vardagshumör baserat på hur min handel går, men under den här svackan har jag inte känt av det. Detta är ännu en biverkning av min låga arbetsmoral. Jag brukar försöka utsätta mig för saker som höjer motivationen regelbundet under året, allt ifrån någon specifik resa till att hälsa på någon trader för att hämta inspiration och vilja att prestera bättre. 

Hoppas jag hittar motivationen och lyckas vända skeppet snarast.

/

Fågeln

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.