Blood in the streets

Har ni tänkt på hur alla kryptohaussare har försvunnit? Att något som var så otroligt hett som krypto bara tvärdog ett halvår senare. Googlesökningarna “How to buy Bitcoin” och “HODL” har dalat lika mycket som den faktiska kursen.

En av de allra mest drabbade valutorna är bland annat Ethereum. Från en All Time High på 1424 USD till när detta skrevs 171 USD motsvarar en nedgång på ca 88%. Det låter blodigt men man får trots det inte glömma att Ethereum i början av 2017 kostade 7 USD.

Så vad hände med en av de mest lovande kryptovalutorna?

Det har både under 2017 och 2018 skett ett flertal ‘scams’ när det kommer till ICOs (Initial coin offering, kryptovärldens IPO). Dessa har varit av varierande storlek, många i åttasiffriga belopp i USD. De förekommer mycket frekventare än vad man kan tro, enligt Statis Group var 80%(!!!) av alla ICOs 2017 bedrägerier.

Många av dessa ICOs har byggt sina blockkedjor på smarta kontrakt och en plattform för det är Ethereum. Själva hypen kring Ethereum var just uppbyggd kring att andra coins och deras blockkedjor skulle bygga på Ethereums teknologi.

 


grafer på ETHBTC och ETHUSD

Som ni kan se har kursen på ETH inte bara slaktats i USD, men även i relation mot Bitcoin.

Jag har tagit en relativt stor position i Ethereum på 170 USD då jag anser att den har kommit ner till väldigt attraktiva nivåer. Man ska dock vara medveten att om Bitcoin bryter ner genom årslägsta tror jag att vi kan se 100-120 USD.

Långcaset:

  • Historiskt låga nivåer mot Bitcoin
  • Short interest är på All Time Highs
  • CTFC har planer att lansera en future med Ethereum som underliggande

Vad kommer att hända mot slutet av året?

Kryptomarknaden har minst sagt varit trög i år. Mycket blod och tårar har verkligen hjälpt hela communityt att bygga karaktär. Tyvärr har många belånat sig på ett ohälsosamt sätt och förlorat betydligt mer än vad de har haft råd med.

Jag tror att ett sista test för kryptovalutorna återstår. SEC skall fatta beslut angående Bitcoin ETFen vilket kan bli en rejäl game changer. De flesta, inklusive mig tror att denna inte kommer att bli godkänd. Det som följer är att vi kommer få ett sista och slutligt tryck ner efter beskedet i början av oktober för att sedan vittna om ett fantastiskt rally i november/december precis som förra året. 11 november 2017 stod Bitcoin i 5500 USD. Exakt en månad senare 11 december, stod den i 17500 USD. Underskatta aldrig Bitcoin.

En investering i kryptovalutor kan gå till noll, bokstavligt talat. Så tänk verkligen efter tusen gånger innan ni investerar era pengar i dessa finansiella instrument.

 

Länar även lite god och nyttig läsning för den som vill fördjupa sig:

https://www.ethereum.org/

https://cointelegraph.com/news/new-study-says-80-percent-of-icos-conducted-in-2017-were-scams

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-09-12/ether-tumbles-as-short-sellers-eye-startups-selling-power?srnd=cryptocurrencies

 

//Paper Chaser

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.