Corona, corona, corona

Förra veckan fick vi bevittna en av de rödaste veckorna i börsens historia. Det som gjorde detta extra speciellt var att fallet kom direkt från ATH nivåer, något som aldrig skett tidigare. 

Min prestation under veckan kunde helt klart varit bättre. Jag täckte mina korta positioner allt för tidigt och blev lite tagen på sängen kring hur rak denna 15%iga rörelse blev. Jag hade förväntat mig att coronaviruset skulle spridas vidare till Europa men aldrig att marknaden skulle reagera såhär starkt och rakt. Även arbetsmässigt var förra veckan extremt påfrestande. Tror att jag aldrig har lagt så många timmar på börsen/jobb under en vecka. Även sömnen fick lida då man vaknade till på natten och inte kunde hålla sig från att titta igenom twitter och var index handlades. Kvidandet och lidandet från kollegorna var också på ATH nivåer, allt skapade en väldigt annorlunda och obekväm arbetsvecka.

Vad händer nu då? Ska jag vara helt ärlig så känner jag att de kan gå vart som helst härifrån. Som jag skrivit i mina tidigare krönikor brukar marknaden byta dynamik när den jobbat sig upp till en extrem. Den här marknadsdynamiken vi ser nu har precis börjat, så jag räknar med att vi kommer ha någon vecka till med hög volatilitet och rädsla i marknaden. Finns många triggers på båda sidorna och tror inte att allt är inräknat ännu. Min största rädsla är om detta blossar upp rejält i USA. Även PMI siffrorna från Kina lär skapa lite volatilitet i början av veckan. Samtidigt är marknaden extremt översåld på dessa nivåer så en studs vore på sin plats.

Jag tror att de viktigaste att fokusera på nu är att överleva. Inte göra några stora misstag som kan radera stora delar av ens konto eller rent av pengar man inte har. Marknadsdynamiken är nu på en helt annan nivå än tidigare och man ska vara öppen för allt. Jag skulle inte bli förvånad om vi ser en -10% dag, trots att jag tycker det är fullständigt irrationellt. Så min främsta prioritet nu är att kontrollera risk, inte snitta i blindo mot rörelser, vara öppen för att jag har fel och hålla mig till mina styrkor. 

Survival of the fittest 

/

Fågeln

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.