Därför toppar index nu

Jag har slutat att titta på index. För man vet att oavsett vad som händer så kommer marknaden hitta ett sätt att handla upp börsen på det. Jag har helt enkelt slutat bry mig för det är hopplöst. Marknaden är trasigare än någonsin.

Jag har skrivit sedan hösten i mina krönikor att index ska fortsätta upp, men nu sätter jag ner foten. Nu börjar vi närma oss en temporär topp. Jag kommer att lista upp 3 anledningar till att toppen i index kommer just nu.

  1. Börsen har bara blivit mer och mer motståndskraftig för negativa nyheter.Corona oron försvann på endast två dagar, med undantag för något återfall som snabbt reparerades. Som jag pratat om tidigare så brukar såna här trender normalt sätt bli extremare och extremare tills dom helt plötsligt upphör och marknaden hittar något att sälja av på. Sen om ursäkten blir yieldkurvan, FED, Bernie Sanders, makro brukar inte spela någon roll. Utan det handlar mer om att marknaden är mogen för en rörelse nedåt och vad som blir den utlösande faktorn spelar mindre roll. Min känsla är att den här teflon-marknaden börjar närma sig sin extrema ändpunkt.
  2. Det går för bra nu! Inte bara för mig utan nästan alla traders jag vet har haft en svårslagen start på året. Sist jag såg så här många rekordmånader för traders var i juli förra året. Då började vi augusti med ett dropp i SP500 på 250pkt (8%) och folk slutade flasha med sina PnLs på twitter. Antalet printscreens av kontosaldon bland värdeinvesterare ökar exponentiellt på ett sätt jag aldrig tidigare skådat på twitter. Det gör att min magkänsla säger att vi börjar närma oss sista dansen för denna rörelsen norrut. 
  3. Det finns många potentiella orosmoln på himlen som marknaden skulle kunna välja att fokusera på om det blossar upp. Nästa vecka kommer PMI-siffror från hela världen och Philly FED samt Empire FED. Coronaviruset skulle kunna ta fart eller leverera någon oväntad information.Ny information kring den amerikanska politiken och Bernies framfart skulle kunna oroa ett Trump älskande Wall Street. USA – Iran, Trade wars, yieldkurvan, Brexit, molnen är många och det finns säkert en och annan svart svan där ute.

Traditionellt sätt hade jag sagt att vi får vänta in datumen när USA-bolagen börjar släcka ner sina buybacks inför rapporterna för att få en dipp, men nu vet jag inte om vi orkar hålla oss  här uppe hela vägen dit. En sak är iallafall säker, det är att FED kommer inte sänka börsen då det är ett valår. 

/

Fågeln

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.