Finwires morgonnyheter

Huvudpunkterna från Finwires nyhetsrapportering hittills idag:

 

Delårsrapporter: Värmeteknikbolaget Nibe rapporterar en högre vinst som låg i linje med förväntningarna. Även omsättningen kom in enligt konsensus. Rörelsemarginalen steg.

Uppköpsaktuella bioteknikbolaget Wilson Therapeutics ökade förlusten och redovisar som väntat ingen omsättning i det första kvartalet.

Teknikhandelskoncernen Bergman & Beving gjorde en högre vinst i räkenskapsårets fjärde kvartal men minskande omsättning.

Konsult- och utbildningsbolaget BTS Group ökade intäkterna med 9 procent och nettoresultatet med 13 procent i det första kvartalet, jämfört med samma period föregående år.

Omsorgsbolaget Humana redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Bolaget rapporterar högre vinst.

THQ Nordic ökade omsättningen och vinsten kraftigt under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Orsaken är förvärvet av Koch Media.

Sverige: Den svenska kronan gör nytta för tillväxten. Det är SEB:s prognosmakare som håller fast vid sin optimistiska syn i den senaste konjunkturrapport. Den ökade politiska risken bedömer storbanken inte kommer att få så stor påverkan på ekonomin.

Det blev små prisrörelser på bostadsmarknaden i april, visar Svensk Mäklarstatistik. Priserna på bostadsrätter backade med 1 procent på en månad. Villapriserna låg oförändrade.

Utländska rapporter: Vostok Emerging Finance redovisar högre nettovinst i det första kvartalet. Resultat per aktie dubblades till 0,02 dollar (0,01). Förklaringen är utvecklingen av Tinkoff Bank och uppvärderingen av FinanZero.

Finansbolaget Eastnine, som tidigare hette East Capital Explorer gjorde ett resultat efter skatt på 0,7 miljoner euro (2,7), alltså en minskning med 74 procent mot föregående år.

Från vår omvärld: Den eventuella börsnoteringen av Volvo Cars är planerad till det fjärde kvartalet i år men kan mycket väl dröja till det första kvartalet nästa år, enligt uppgifter till Di.

Det blev en oväntad uppgång i de amerikanska råoljelagren under förra veckan.

Norska oljebolaget Statoil byter idag namn till Equinor.

EU har gett miljarder i olagligt statsstöd till Airbus enligt WTO-beslut som välkomnas av konkurrenten Boeing.

Tesla stoppar produktionen i sex dagar. Techanalytikerna Gene Munster bedömer att stängningen behövs för att kunna göra om tillverkningsprocessen och ska ses som ett tecken på att saker och ting rör sig i rätt riktning.

Miljardären och investeraren George Soros har köpt 35 miljoner dollar i obligationer i Tesla.

Nordkorea ställer in dagens möte med Sydkorea på grund av militärövningar som USA och Sydkorea just nu genomför.

USA inför sanktioner mot Irans centralbanksguvernör och andra seniora tjänstemän inom banken.

Makro: Den tyska inflationen, mätt som KPI blev 1,6 procent på årsbasis i april, samma som föregående månad. Utfallet blev som förväntat. I månadstakt var KPI 0, samma som föregående månad.

Den japanska ekonomin minskade för första gången på två år i det senaste kvartalet. Landets industriproduktion steg med 2,4 procent i mars men dess kapacitetsutnyttjande inom industrin backade i mars från föregående månad.

Please follow and like us: