Finwires morgonnyheter

Finwires morgonnyheter i urval:

 

Rapporter: Kredithanteringsbolaget Hoist redovisar totala intäkter som uppgick till 648 miljoner kronor (530) i andra kvartalet, vilket var sämre än väntat. Bloomberg analytikerkonsensus låg på 801 miljoner kronor.
Bemanningsbolaget Poolia redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en förlust mot föregående periods vinst.
Spelbolaget G5 Entertainment ökade såväl omsättningen som resultatet i det andra kvartalet. Omsättningen uppgick till 394,8 miljoner kronor (275,9), en ökning med 43 procent mot föregående år.
Bildelskedjan Mekonomen redovisar en omsättning som var högre än marknadens förväntningar under andra kvartalet. Resultatet var positivt och bättre än väntat.

Utländska rapporter: E-handelsjätten Amazon redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet och ett resultat som sticker ut positivt. Aktien handlas upp i efterhandeln.
Intel redovisar en omsättning i linje och en större vinst än förväntat under andra kvartalet men trots det faller aktien i efterhandeln med över 4 procent.
Franska fordonsjätten Renault ökade försäljningen men minskade vinsten under det första halvåret.

Företagsnytt: Medicinteknikbolaget Elekta köper det kanadensiska mjukvarubolaget Acumyn, som är en spin-off från University Hospital Network i Toronto. Förvärvet är en följd av ett exklusivt avtal som tecknades 2014 mellan Elekta och Acumyn.
Oljebolaget Shamaran har fått igång två ytterligare brunnar i Atrush-fältet. Atrush-fältet producerar nu 26 000 fat olja per dag. Tanken är att produktionen nu gradvis skall öka.
Medivir presenterar i dag positiva top-line resultat avseende påverkan på ledstrukturer från fas IIa-fortsättningsstudien med MIV-711 för artros.
Investeringsbolaget Dividend Swedens styrelse har beslutat sig för att dra tillbaka förslaget om en nyemission om cirka 12,8 miljoner kronor. Bakgrunden är att aktiekursen nu ligger under den föreslagna emissionskursen om 3,50 kronor per aktie samtidigt som företaget saknar rörelsekapitalbehov.

I vår omvärld: EQT planerar att ta in åtta miljarder euro i en ny infrastruktur-fond som skulle bli den största i europa. Det rapporterar Financial Times och hänvisar till källor.

Makro: Frankrikes ekonomiska tillväxt var något svagare än väntat i det andra kvartalet. På årsbasis var Frankrikes bruttonationalprodukt +1,7 procent (+2,2), att jämföra med analytikerkonsensus som låg på +1,9 procent.
KPI för Tokyo steg med 0,9 procent i juli mätt som årstakt – väntat 0,7 procent – i juni 0,6 procent.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.