Finwires morgonnyheter

Foto: Rikard Jansson

Finwires morgonnyheter i sammandrag:

 

Rapporter: Catena Media ökade resultatet men lägre än väntat i det andra kvartalet. Affiliatebolagets omsättning hamnade i linje med förväntningarna. Investeringar på USA-marknaden har lett till lägre marginal jämfört med föregående kvartal enligt vd:n.

Medcap rapporterar högre försäljning och ökad ebitda-vinst i det andra kvartalet.

Ferronordic redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Både maskinförsäljningen och eftermarknadsförsäljningen steg. Bolaget rapporterar högre vinst.

Företagsnytt: Riskapitalbolaget Nordic Capital förvärvar Macrobond som erbjuder en plattform för analys av makroekonomisk och finansiell data. De finansiella detaljerna kring affären hålls hemliga.

SAS bekräftar att de nått en överenskommelse med fackliga organisationer som innebär att personalen går in frivilligt och jobbar under sina semestrar mot övertidsersättning. Syftet är att förhindra fortsatt flygkaos.

Kindred ansöker om spellicens i Sverige, mot bakgrund av nya marknadsregler som träder i kraft efter årsskiftet.

Christina Stenbeck byts ur Tele2:s valberedning till förmån för Georgi Ganev.

Sverige: Fler fastighetsmäklare tror på prisuppgång än prisnedgång de kommande tre månaderna. Det visar den Mäklarpanel som genomförs av Fastighetsmäklarförbundet i samarbete med Valueguard.

Lantmännen presenterar ett åtgärdspaket till svenska lantbrukare som innebär ett stöd på uppskattningsvis 220 miljoner kronor.

Utländska rapporter: Amerikanska tech-bolaget Synaptics, som delvis är en konkurrent till svenska Fingerprint Cards, redovisar en omsättning i linje med förväntat under fjärde kvartalet. Resultat per aktie blev tio procent högre än vad analytikerna räknat med.

Molnlagringstjänsten Dropbox redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Justerat resultat per aktie var 83 procent bättre än analytikerkonsensus. Aktien steg 9,5 procent i ordinarie handel, men föll tillbaka 8, procent i efterhandeln.

Från omvärlden: Den turkiska liran faller stort på morgonen.

Teslas styrelse planerar att möta finansiella rådgivare nästa vecka för att diskutera utköp. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor.

Gruvbolaget Lundin Mining är nöjda med att Nevsun inleder en strategisk utvärdering, mot bakgrund av det avvisade kontantbudet på 4,75 Kanadadollar per aktie. Det rapporterar Bloomberg News.

Analyser: Redeye tror G5 Entertainment kommer prioritera tillväxt framför lönsamhet de kommande 2-3 åren. Det framgår av en analysuppdatering.

Makro: Japans BNP steg med 1,9 procent på årsbasis i det andra kvartalet,, vilket var mer än väntat. Landets producentpriser steg med 3,1 procent i årstakt i juli, högre än konsensus. Tillväxttakten i Malaysias industriproduktion mattades av, medan analytikerna istället hade räknat med en ökning av tempot.

Finlands industriorderingång steg med 5,4 procent i årstakt i juni (-34,8). Samma procentökning blev det för landets industriproduktion samma månad, vilket var en höjning i årstakt. Norges konsumentpriser steg mer än väntat i årstakt i juli. Ökningstakten i Danmarks konsumentpriser var oförändrade i juli, mätt i årstakt. Analytikerna hade räknat med en avmattning i tillväxttakten.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.