Finwires morgonnyheter

De viktigaste morgonnyheterna från Finwire:

 

Rapporter: Hissbolaget Alimak redovisar en omsättning som var lägre än väntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet blev 120,7 miljoner kronor (156,1), väntat rörelseresultat var 166.

Konsult- och utbildningsbolaget BTS Group rapporterar ökad omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet steg till 59,3 miljoner kronor (42,4), med en rörelsemarginal på 13,9 procent (12,8). Bolaget justerar även upp utsikterna för 2018.

Teknik- och arkitektbolaget Projektengagemang redovisar ökad vinst i andra kvartalet där rörelseresultatet steg till 18,8 miljoner kronor (14,8).

Gruvjätten BHP Billiton ökade det underliggande resultatet under det senaste räkenskapsåret som avslutades 30 juni. Vinsten var dock lägre än vad analytikerna väntat sig.

Biometriföretaget NEXT Biometrics redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en ökad förlust.

Aktier: Per Hellberg har den 17 augusti köpt 10 000 aktier i Catena Media där han är vd. Aktierna köptes till kursen 109,76 kronor per aktie, till ett totalt pris av 1 097 640 kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Från omvärlden: Amazon har anställt stjärnkardiologen Maulik Majmudar. Det bekräftar han själv på Twitter utan att ange var han kommer att arbeta i e-handelsjätten. Majmudar själv uppger i en kommentar att han tar sig an en “spännande och utmanande roll”.

USA:s president Donald Trump väntar sig inte mycket från handelssamtalen med Kina som äger rum i Washington denna vecka. Det rapporterar Reuters.
Trump uppger i en intervju att han inte har någon tidsram vad gäller att avsluta handelsdispyten med Kina. Han hotar även med att införa tullar på i stort sett alla varor som handlas mellan de två länderna.

Donald Trump klagar på det senaste beslutet från Federal Reserve att höja räntan och anser att Kina och Europa manipulerar sina valutor.
Enligt Trump bör Fed “göra det som är bäst för landet”, uttrycker presidenten i en intervju med Reuters. Presidenten avser fortsätta att klaga på den amerikanska centralbanken om man fortsätter att höja räntan, och anser att han bör få hjälp av centralbanken.

Den amerikanska regeringen skrotar nu Barack Obamas emissionsregler för kolkraftverk. Under måndagen signerade Andrew Wheeler, president Donald Trumps tillförordnade chef för Environmental Protection Agency, ett förslag om att skrota miljörestriktionerna kopplade till kraftverk. Tanken är att delstaterna istället för staten skall reglera kraftverken, rapporterar Wall Street Journal.

Den globala marknaden för raffinerad zink noterade ett överskott, det vill säga att produktionen var högre än konsumtionen, med 3 100 ton under juni månad. Under perioden januari-juni noteras ett underskott med 17 000 ton. Under helåret noterades ett produktionsunderskott på 460 000 ton. Det visar nya siffror från zinkorganisationen ILZSG.

Makro: Irans inflation har gått upp inför de amerikanska sanktionerna och nivån är nu den högsta på fyra och ett halvt år. På årsbasis var Irans konsumentpriser upp 18 procent i juli, upp från 13,7 procent i juni. Nederländernas konsumentförtroende sjönk till +21 under augusti från +23 föregående månad. Den finska arbetslösheten minskade till 6,5 procent i juli från 6,7 procent föregående månad.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.