Finwires morgonnyheter

Viktigaste morgonnyheterna

 

Rapporter: Laddstationsbolaget Garo redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst. Bolagets vd Carl-Johan Dalin skriver i en kommentar att produktområde Ladd växte starkt på samtliga marknader och omställningen till elfordon fortsätter i hög takt.

Balkongtillverkaren Balco ökade omsättningen med 2 procent i andra kvartalet till 273,6 miljoner kronor och rörelseresultatet med 2,3 procent till 31,5 miljoner. Orderingången sjönk samtidigt 24 procent. Bolaget spår en ökad omsättning på den danska marknaden.

Stockwik ökade omsättningen med 45 procent till 33,6 miljoner kronor samtidigt som rörelseförlusten minskade till 0,3 miljoner kronor (-2,1).

Finansbolaget Catellas omsättning steg med 17 procent samtidigt som nettoresultatet minskade 36 procent till 39 miljoner kronor.

Fastighetsbolaget Amastens förvaltningsresultat halverades till 6 miljoner kronor i andra kvartalet, samtidigt som nettoresultatet steg. Hyresintäkterna var ned 3 procent.

Bolagsnyheter: Avanza Bank lanserar under fredagen fonden Avanza Global som enligt nätbanken är världens billigaste i sitt slag med en avgift på 0,05 procent. Den nya fonden ska följa MSCI World Index och passar som en bred bas i ett långsiktigt sparande. Avgiften sätts till 0,05 procent, men med övriga kostnader landar totalkostnaden på 0,10 procent.

GenesisCare har lagt en beställning på strålbehandlingssystemet Elekta Unity MR-linac. GenesisCare uppges vara den största privata aktören vad gäller cancerbehandlingar i Australien och Europa. Man har för ambition att börja leverera behandlingar med hjälp av systemet från och med mitten av nästa år.

Telia riskerar en miljardbot för det aviserade köpet av Bonnier Broadcasting om affären inte går igenom, enligt källor till SvD.

Utländska rapporter: Den amerikanska klädkedjan GAP redovisar en omsättning som uppgick till 4,09 miljarder dollar (3,80), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 3,99. Resultat per aktie hamnade på 0,76 dollar (0,58), vilket är 6 procent bättre än Bloombergs analytikerkonsensus som låg på 0,72. Aktien vände kraftigt ned i efterhandeln och står nu 7 procent lägre än vid torsdagens stängning.

Mjukvarubolaget VMware redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Resultat per aktie hamnade på 1,54 dollar, vilket är 3 procent bättre än Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 1,49.

Från omvärlden: Google har tagit ned 58 konton, varav 39 på Youtube, vilka man funnit har spridit vilseledande information med statlig uppbackning från Iran och flera europeiska flygbolag har börjat sluta flyga till landet på grund av dålig lönsamhet som uppstått efter att USA återinfört sina sanktioner.

Teslas vd Elon Musk har anlitat Morgan Stanley för att personligen ge honom råd kring ett utköp av företaget, enligt källor till Bloomberg News.

Makro: Tysklands BNP steg som väntat med 2,0 procent på årsbasis i andra kvartalet, i linje med den preliminära siffran.

Australien har fått en ny premiärminister efter att Malcolm Turnbull röstats bort vid ett extrainsatt partimöte. Det blir nu skatteminister Scott Morrison som tar över.

Kinas centralbank har på fredagen injicerat 149 miljarder yuan, motsvarande 22 miljarder dollar, i banksystemet.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.