Finwires morgonnyheter

Huvudnyheterna från Finwires morgonrapportering, i dag måndag:

 

Ericssons forskningschef Sara Mazur lämnar bolaget, enligt Di. Magnus Frodigh blir tillförordnad chef för Ericsson research.

Klädjätten H&M har problem med leveranser från onlinebutiken, rapporterar Bloomberg.

Spelbolaget Cherrys intäkter och resultat under första kvartalet 2018 blev högre än förväntat. Den omvända vinstvarningen kom efter börsens stängning.

Fastighetsbolaget Diös vd räknar med att 2018 blir ett bra år. Bolaget har fokus på fastigheter i norr med tio tillväxtorter i norra Sverige.

H&M drar igång ett samarbete med det italienska modehuset Moschino. Det rapporterar Di.

Scania har fått klartecken för ett nytt gjuteri i Södertälje. Bolagets största investering någonsin på orten.

Börsnoteringar: Lundingruppens oljeprospekteringsbolag Africa Energy planerar en notering på First North under våren, skriver Dagens industri.

Noteringen av Bygghemma kritiseras av Danmarks största investerare, enligt Di. Aktien har fallit med 27 procent sedan börsnoteringen.

Sverige: Priserna på bostadsrätter sjönk med 1 procent i mars, efter att ha stått still förra månaden. Samtidigt var villapriserna, som också var oförändrade förra månaden, upp med 1 procent. Detta enligt Svensk Mäklarstatistik.

Svensk Handel rapporterar att framtidsindikatorn bland butikshandlare steg i april. Det innebär ett trendbrott efter flera månader med negativ utveckling. Jämfört med samma månad i fjol är förväntningarna dock lägre ställda nu. Indikatorn steg med 5 enheter till 95,1 i april.

Riksbyggen ska fördubbla produktionen av byggrätter. Från dagens 600 bostäder per år till 1200 bostäder.

Från vår omvärld: Elbilstillverkaren Teslas vd Elon Musk medger i en tweet att en överdriven automatisering av produktionen inte har varit framgångsrik hittills.

Apple överväger att lansera en billigare variant av sin smarta högtalare HomePod, bedömer en analytiker på KGI Securities.

Daimlers största aktieägare, den kinesiske miljardären Li Shufu skriver i en debattartikel att han uppmanar biltillverkare till samarbeten. Geely köpte nyligen en storpost i Daimler för 9,2 miljarder dollar.

Goldman Sachs slutför förvärvet av Clarity Money, en app inom personlig ekonomi.

USA förbereder nya sanktioner mot Ryssland i dag måndag. Det uppger den amerikanska FN-ambassadören i en intervju.

Makro: De tyska grossistpriserna låg stilla i mars. I årstakt var ökningstakten oförändrade 1,2 procent.

Inköpschefsindex för irländska byggsektorn fortsatte ned i mars för tredje månaden i rad till 57,2, den lägsta siffran sedan i november.

Överskottet i Norges handelsbalans minskade med 30 procent i mars, ned till 15 miljarder norska kronor (21,3).

Moodys har höjt Spaniens kreditbetyg till Baa1 från tidigare Baa2, med stabila utsikter.

Please follow and like us: