Finwires morgonnyheter, flera fastighetsrapporter

Foto: Rikard Jansson

Finwires morgonnyheter i urval, med rapporter från flera fastighetsbolag.

Rapporter: Wihlborgs hyresintäkter uppgick till 662 miljoner kronor under andra kvartalet (557), en ökning med 19 procent mot föregående år. Bolagets förvaltningsresultat blev 354 miljoner kronor under andra kvartalet (290), 22 procent bättre än föregående år. Bolagets vd Ulrica Hallengren skriver i en kommentar att framtida tillväxt kommer drivas både av bolagets nettouthyrning och av projektinvesteringar. Man fortsätter att investera i projekt som hjälper bolagets hyresgäster att växa, vilket är ett fokusområde.

Platzers hyresintäkter uppgick till 254 miljoner kronor under andra kvartalet (246), en ökning med 3 procent mot föregående år. Bolagets förvaltningsresultat blev 128 miljoner kronor under andra kvartalet (123), 4 procent bättre än föregående år. Substansvärde, EPRA NAV, per aktie låg på 62,85 kronor (58,39). Per den 31 mars 62,22 kronor.

Bostadsutvecklaren Magnolia Bostad redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad vinst. Bakom kvartalets omsättning om 267 miljoner kronor ligger försäljningen av ett hyresrättsprojekt och mark i Bro. Antal sålda boenden under perioden landade på 712 (650). Totalt hade man 6 745 boenden under produktion (4 402).

Feelgood redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar även högre vinst. Omsättningen uppgick till 188,1 miljoner kronor (186,3), en ökning med 1 procent mot föregående år. Rörelseresultatet blev 15,7 miljoner kronor (13,4), med en rörelsemarginal på 8,3 procent (7,2).

Företagsnytt: Hansa Medicals läkemedelskandidat imlifidase har beviljats särläkemedelsstatus av amerikanska myndigheten FDA för behandling av anti-GBM sjukdom, även känd som Goodpastures sjukdom.

Läkemedelsbolaget DB Pharma meddelar att deras dotterbolag Drugsson och Meds har inlett ett samarbete att sälja de två läkemedlen HalsEze och Pileseptin på Meds.se.

Aktier: Teleoperatören Telia har under perioden den 2 juli till och med den 6 juli återköpt sammanlagt 1,65 miljoner egna aktier. Återköpen har skett inom ramen för det återköpsprogram om sammanlagt 5 miljarder kronor som Telia Company offentliggjorde den 20 april 2018.

Analyser: Amerikanska industrikonglomeratet General Electric har slutligen hittat botten. Det menar CNBC:s ankare Jim Cramer som rekommenderar köp av aktien. “Jag tror att den långa nedgången för GE slutligen kommit till ett slut”, sade han i sitt tv-program Mad Money. Cramer tror dock inte på något rally i det korta perspektivet, men han betonade att det nu är läge att köpa aktien.

De amerikanska börsbolagen väntas fortsätta att redovisa en stark vinstökning i det andra kvartalet. De amerikanska storbolagen som ingår i indexet S&P 500 väntas redovisa en vinsttillväxt som överstiger 20 procent i det andra kvartalet. Det är i så fall det andra kvartalet i rad som vinsttillväxten är högre än 20 procent och det tredje kvartalet i rad med en tillväxt med tvåsiffriga tal. Factset bedömer dock att tillväxten kommer att mattas mot det första kvartalet då vinsterna steg med 24,8 procent. De senaste åren har samtidigt bolagens vinster ökar snabbare än marknaden förväntat sig. I snitt har överprestationen varit 4,4 procent.

I vår omvärld: Telekomutrustningsjätten Huawei, som är en rival till svenska Ericsson, tror inte att bolaget likt ZTE drabbas av amerikanska sanktioner. Bolaget kommer därför att fortsätta att köpa amerikanska chip till sina produkter. Det uppger Ken Hu, en av Huaweis roterande ordförande, för franska tidningen Le Journal du Dimanche.

Det italienska partiet Forza Italia kan placera Silvio Berlusconi som toppnamn i det italienska EU-parlamentsvalet nästa år. Europaparlamentets talman Antonio Tajani, som är ställföreträdande ledare för Forza Italia, uppger i en intervju med La Stampa att han tillfrågat Berlusconi att toppa listan i samband med nästa års EU-val i Italien. Den tidigare premiärministern har uppgett att han kommer att överväga erbjudandet.

Mastercard är i samtal om att ta biometriska betalkort till Storbritannien. För närvarande testas samma kort, med en inbyggd fingeravtryckssensor inuti, i Sydafrika och förhoppningen är att det även kan lanseras i Storbritannien under de närmaste månaderna. En lansering av de biometriska korten skulle kunna ske innan nya EU-direktiv träder i kraft.

Tvillingbröderna Cameron och Tyler Winklevoss bitcoinbörs Gemini har gjort en tung rekrytering i form av New York-börsens CIO Robert Cornish. Cornish kommer framöver att bli Geminis första teknikchef, CTO. Enligt källor till sajten hade han sin sista dag på NYSE under förra veckan.

Oljejätten BP har lagt det högsta budet på BHP Billitons amerikanska skiffertillgångar. Budet skall vara värt klart över 10 miljarder dollar. BP genomför i så fall en större satsning på amerikansk skiffer. Det blir också ett ökat fokus mot olja.

Energibolagen investerar alldeles för lite i ny produktion. Det menar Bernstein som menar att underinvesteringarna kan leda till en “super-spike” i oljepriset. Priset kan stiga över sin rekordnivå nära 150 dollar per fat, tror banken. Investeringarna har efter den stora nedgången i oljepriset som skedde tidigare minskat rejält. Bernstein är inte ensamma om att varna för att investeringarna är för låga. Även Opec och IEA har flaggat för att oljebolagen investerar för lite. Enligt Bernsteins beräkningar så svarar 15 bolag för 80 procent av världens oljereserver och endast två stycken bolag, BP och Exxon, visar förbättringar i investeringar.

Facebooks medgrundare Mark Zuckerberg har seglat om Warren Buffett och är nu världens tredje rikaste person. Det visar Bloomberg Billionaires Index. Facebook steg 2,4 procent under fredagen vilket gör att Zuckerberg nu jagar endast Amazons Jeff Bezos och Microsofts Bill Gates. Zuckerbergs ägande är värt 81,6 miljarder dollar, vilket är 373 miljoner dollar mer än Buffett. I svenska kronor är Zuckerbergs förmögenhet 708 miljarder kronor.

Makro: Överskottet i tyska handelsbalansen blev mindre än väntat i maj. Överskottet uppgick till 19,7 miljarder euro, att jämföra med i april då överskottet var 20,4 miljarder euro. Japans bytesbalans landade på 1 266 miljarder yen i maj (1 845), väntat var 1 938.

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.