Halvårsrapport

Ännu ett halvår är avklarat och här tänkte jag summera min prestation och spekulera kring varför det blev som det blev.

Utan att jag vänt på varje krona så ser detta ut som min näst bästa 6 månaders period. Det har dock varit relativt annorlunda handel, det känns som det nästan alltid funnits något att göra. Ingen period med veckor utan papper som rör på sig och skapat möjligheter för avkastning. Kanske är detta en följd av den kraftiga uppgången som året startade med. Men till skillnad ifrån tex förra året har det inte varit någon aktie i år som erbjudit enormt med möjlighet och extrem volatilitet i kombination med volym i nivå med Bitcoin, BioArctic, Viking Supply Ships eller Starbreeze under rekonstruktionen. Detta har gjort att topparna och dalarna för året blivit betydligt mindre, och de har varit mer av ett konstant gnetande, vilket inte är lika roligt. 

När de kommer till att ha helt rätt trading ide och värdelöst genomförande så utmärker sig mitt agerande i index som ett perfekt exempel. Jag var helt inställd på att vi skulle få en större rörelse upp första månaden i år. Ändå tog det bara lite mer än en vecka så hade man lastat ur majoriteten av exponeringen och efter lite mer än 2 veckor började man skala in en kort position. Ibland som trader sitter man för inzoomat i graferna och reagerar på nästan varje tick, då blir det lätt att man har för bråttom in och ut.

Som tur är vaknade Bitcoin till liv vid avslutningen av min index härva. Som blev min monetärt bästa affär hittills i år. Bitcoins framtid är jag väldigt osäker kring, det blir nog en volatil resa där jag kommer fokusera på att handla rörelserna aktivt snarare än att ligga långsiktigt. Min handel hittills i år har varit lite för perfekt och jag hoppas verkligen att Bitcoin fortsätter röra på sig så här.

En viktig del för mig är att känna att jag hela tiden utvecklas och blir bättre på det jag gör. En bra sak med trading är att det är relativt lätt att se om så är fallet. Så för att svara på fråga om jag har handlat bättre H1 2019 än H1 2018 så blir svaret: Ja. Jag känner att jag är mer medveten om vart mina styrkor och svagheter är. Jag kan därmed undvika att ta trades där jag har dålig eller obefintlig edge och siza bättre i trades där min edge är bra. Jag har även lyckats öka min size lite för varje kvartal som går, även om jag tycker det går för långsamt. 

För att summera H1 2019 så är jag nöjd, men lever konstant med känslan av att de finns så mycket jag kan göra så mycket bättre.

/

Fågeln

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.