Halvårsrapport H2, 2019

Andra halvåret 2019 kunde inte börjat bättre, juli blev kanske min bästa månad någonsin. Resterande 5 månaderna har bjudit på en rejäl roller coaster eller farfars bil kanske är en bättre beskrivning.

Juli var en av de mest fartfyllda månaderna på många år, men tyvärr stannade musiken nästan omedelbart när augusti började och jag brände mig lite på fingrarna i omställningen. En klassisk “nu har de gått lite för bra ett tag”- situation. Tyvärr hade musiken helt stannat när jag väl lyckades trassla mig ur hybrisen. Sedan följde kanske den segaste hösten jag varit med om. För min del vaknade inte marknaden till liv för ens i december. Jag lyckades därmed avslut året med en ovanligt bra december månad, speciellt med tanke på hur många röda dagar den innehöll. 

Halvårets riktiga bottennapp blev Kindreds Q2 rapportdag. Jag hade tagit en bevakningsposition inför och rapporten kom in lite sämre än mina förväntningar då många av de tyngande punkterna kändes som engångseffekter. Något som gjorde att jag började snitta in mig tidigt på rapportdagen och fyllde även på i långväskan. Dagen blev en av mina sämsta någonsin och veckorna som följde blev tunga. Jag fortsatte att öka min position nästan dagligen fram till Q3 rapporten som istället blev en av mina bästa dagar på börsen någonsin. Tyvärr sålde jag endast av en väldigt liten del av min position där och Kindred har återigen kommit ner till låga nivåer efter nya påfrestningar i form av ökade regleringar.

Samtidigt har man inte lyckats kapitalisera så bra på den starka börsen som har varit. Även om jag känt mig positivt inställd till index större delen av H2. Jag valde att ta majoriteten av min exponering i mindre bolag som helt klart underpresterade index fram till möjligtvis december. Samtidigt får man väl vara nöjd att man inte gått emot rörelsen i någon större utsträckning. Hösten bjöd även på en väldigt intressant rörelse i SEK, något som ska bli väldigt intressant att följa in i 2020.

Jag lämnar 2019 bakom mig, nöjd och belåten. Men ingen stående ovation pga den höga alternativa avkastningen man kunde fått i index. Jag känner mig tryggare i min handel och att min magkänsla blir lite bättre för varje månad som går. Det finns fortfarande mycket att jobba på och förhoppningsvis blir 2020 bättre, för fullärd blir man aldrig på börsen.

God fortsättning

/

Fågeln

 

Disclaimer: Jag är aktieägare i Kindred

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.