Market update

Läget kring världens makrostatistik har inte varit så här spännande på många många år. Nu verkar det äntligen som att marknaden vaknat till i veckan efter ISM-siffrorna från USA. En marknad som har känts trasig i månader då alla stirrade sig blinda på handelskriget, men efter räntebeskeden från FED och ECB känns det som att fokus har skiftat. 

Detta gör att vi står inför kanske den viktigaste rapportperioden på länge. Det är först nu de verkliga effekterna från handelskriget och en sämre tillväxt i ekonomin kommer börja synas ute hos bolagen. Minst lika viktigt blir det att se vad företagen tror om framtiden. För oss i Sverige som har stor export och tung verkstads exponering då framförallt mot ett svagt Europa väntar jag mig tydliga tecken på avmattning. Jag tror inte att den svenska kronan kan i närheten kompensera för detta. Frågan är bara om analytikerna och marknaden tagit höjd för avmattningen, oftast brukar de ligga lite efter hela tiden när något vänt om och tagit fart.

En annan sektor som står inför väldigt intressanta rapporter är iGaming (bettingbolagen). Sektorn har gått riktigt dåligt i år och jag räknar med att även Q3 kommer se svagt ut, med möjligheten av ljusglimtar i siffrorna för oktober och framtiden. Jag tror fortfarande att analytikerna ligger för högt här och har sänkt sina estimat för långsamt. Men jag tror att detta är ett långsiktigt köpläge, detta är en bransch som kommer fortsätta växa starkt men står inför en konsolideringsfas. Barriärerna har tidigare varit små men efter ökad reglering kommer dessa höjas och många av de mindre aktörerna kommer bli utkörda och absolut inte uppköpta. Medans det kan ske en del förvärv på större nivå, framförallt i och med att USAs marknad öppnar upp sig. (Disclaimer: Jag har innehav i sektorn)

Det kan också vara bra att ha i åtanke att buybacks kommer tillbaka efter rapporterna, vilket kommer kunna ge lite stabilisering i marknaden. Då speciellt på den amerikanska marknaden för att det inte är lika vanligt i just Sverige. 

Mitt i allt detta har Bitcoin brutit ner ur sin triangelformation. Detta är något som får mig tro att kryptovalutor kommer vara rätt ointressanta närmsta månaderna fram tills vi närmar oss årsskiftet. Jag kommer skriva en mer utförlig krönika någon gång snart med min vision för hur framtidens kursrörelser ser ut för Bitcoin. 

Lycka till i kampen mot de onda robotarna!

/

Fågeln

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.