Norron Select steg med Bioarctic i täten

Per Gellerfors och Lars Lannfelt, grundare till Bioarctic. Pressbild.

Norron Select steg med 5,4 procent i juli, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till åtta procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att juli var en imponerande månad i termer av alfaavkastning. Innehavet Bioarctic gick väldigt bra under månaden och var vid en tidpunkt upp mer än 500 procent, efter att ha presenterat positiv data för en fas 2b-studie avseende Alzheimers sjukdom.

Förra månaden tillkännagav förvaltarteamet att man har börjat korta Dometic, då man tror att husbilsmarknaden har toppat. Amerikanska leveranser i juni minskade med elva procent på årsbasis, vilket ledde till att Dometic tog en smäll.

På makrofronten bedömer man att de senaste PMI-siffrorna tillsammans med prognoser från industriföretag har varit ganska starka, varför man tror att den ekonomiska cykeln inte är helt över ännu. Marknaden har även noterat mindre aktivitet från Donald Trump, både i termer av antalet tweets men även angående handelssamtal.

De främsta bidragsgivarna under perioden var Bioarctic, Sedana Medical och Xvivo. På minussidan återfinns innehaven i Danske Bank, Protector Forsikring och Subsea 7.

Nettoexponeringen var under 30 procent vid utgången av månaden.

Carl Becht, Finwire

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.